Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bijna 170-jarige meubelzaak schenkt permanente kunstbank aan Sliedrechtse Gemeenschap'
24mei 2014

Bijna 170-jarige meubelzaak schenkt permanente kunstbank aan Sliedrechtse Gemeenschap

SLIEDRECHT – Op ‘een historische plek met uitzicht op de kerk’ werd vrijdagmorgen het kunstwerk onthuld dat Gort Modern Wonen de gemeente Sliedrecht en haar inwoners aanbiedt. Een traktatie vanwege het 170-jarig bestaan dat in aantocht is. ,,We wilden iets permanents als aandenken. Weinig Sliedrechters zullen weten dat ons bedrijf al in 1845 is opgericht.”

Burgemeester Bram van Hemmen, die de onthulling mocht verrichten, nam het geschenk dankbaar in ontvangst. Een betonnen bank op de kop van de Kerkbuurt, tegenover de Grote Kerk. Niet zomaar een betonnen bank, maar een SocialSofa. ,,Bedoeld om sociale contacten te leggen en gemaakt door arbeidsreïntegranten. Comfortabel, hufterproof en ook nog eens mooi. De gemeente waardeert dit zeer.”

Het mozaïekpatroon is ontworpen door de plaatselijke kunstenaar Gert de Winter.  Met het laten maken van deze SocialSofa wordt de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, een partner van KWF Kankerbestrijding, gesteund.  Zij werft fondsen voor kankeronderzoek en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van kankertherapie op maat.

De bank heet Bram, maar dat heeft niets met de burgemeester te maken. Bram Gort was de vorige eigenaar van de meubelzaak, die is gevestigd op de Sliedrechtse meubelboulevard. Zijn zoon Wim nam in 1999 het stokje over en vormt samen met zijn broer de vijfde generatie van het familiebedrijf. Voor de verhuizing die vijftien jaar geleden plaatsvond, had Gort Wonen een winkel in de Oosterbrugstraat, bij de oostelijke entree van de Kerkbuurt. De onderneming hoopt in 2015 bij de viering van het 170-jarig bestaan het predicaat Hofleverancier te mogen voeren.Deel dit bericht met je vrienden!