Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wilhelmus marcheert en musiceert over verregende Parijse kermis'
29mei 2014

Wilhelmus marcheert en musiceert over verregende Parijse kermis

SLIEDRECHT – Twee maanden per jaar zijn er nog meer lichtjes in Parijs: dan staat de grootste kermis van Frankrijk opgesteld in het 12e arrondissement. Een enorm terrein met meer dan driehonderd kermisattracties en meer dan vijftig eet- en drinkgelegenheden. Om de kermis luister bij te zetten worden met enige regelmaat extra events gehouden. Zo waren op zaterdag 24 mei verschillende muziekgroepen uit Frankrijk, België en Nederland uitgenodigd om op diverse plekken  optredens te verzorgen. Waaronder Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht. Hieronder een uitgebreide sfeerimpressie in woord en beeld.

Voor Wilhelmus was het niet voor het eerst dat zij werd uitgenodigd. Omdat de vorige keer alweer enkele jaren geleden was, was het voor de meeste jonge leden hun eerste keer om over deze enorme kermis te marcheren en te musiceren.

’s Morgens om 06.30 verzamelden de eerste leden zich bij het verenigingsgebouw en werden de uniformen en instrumenten verzameld en de bus ingeladen. Een halfuur later begon de reis richting Parijs. Ondanks een file op de rondweg voor de Franse hoofdstad werd de kermis net op tijd bereikt. De leden van Wilhelmus moesten zich in een bosrijk laantje snel omkleden. Daarna was het show time! Op de kermis was het droog, maar aan de grote plassen en de natte attracties was te zien dat het had geplensd.  Het showkorps begon met een ‘rondje’ van circa anderhalf uur over de kermis. Na wat licht gespetter gingen de hemelsluizen open. Gelukkig bood één van de (vele) botsautobanen voldoende schuilplek voor het hele korps. Toen de wolkbreuk voorbij was bui werd de tocht vervolgd waarbij op diverse plekken korte concerts werden gegeven. Het publiek kon de optredens erg waarderen. Na een drinkpauze met de andere muziekverenigingen werd het kermisterrein geteisterd door een gigantische regenbui. De bezoekers werden zo ongeveer weggespoeld.

Ondertussen was het bijna zes uur ‘s avonds. Het optreden zat erop. De maaltijd die Wilhelmus kreeg aangeboden, ging er bij iedereen wel in na zo’n koude, regenachtige dag. Daarna had de jeugd nog heel even de tijd om een rondje over de kermis te maken. Al met al werd er teruggekeken op een mooi optreden, al al was La Douce France deze keer meer La Douche France.Deel dit bericht met je vrienden!