Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zendamateurs gaat het veld in'
29mei 2014

Zendamateurs gaat het veld in

REGIO – In het nabijgelegen Brandwijk wordt zaterdag 7 juni door de afdeling A12 van radioamateurclub VERON een radiovelddag gehouden.

Radio- of zendamateurisme is in Nederland een hobby die door ongeveer 16.000 mensen wordt beoefend. Veel mensen zijn hier niet mee bekend omdat het meestal binnenshuis wordt beoefend. Zendamateurs maken radiocontacten over de hele wereld. Techniek en menselijke contacten worden samengevoegd. De bekendste Nederlandse radioamateur is de astronaut André Kuipers, die vanuit het ruimtestation verbindingen heeft gemaakt met mede-radioamateurs uit Nederland.

Veel zendamateurs zijn lid van een vereniging en komen wekelijks bije0en. VERON-afdeling A12 is een vereniging waar veel amateurs uit Midden- en West-Alblasserwaard lid van zijn. Zaterdag 7 juni wordt door deze vereniging een radiovelddag gehouden in het pittoreske Brandwijk. De zendamateurs bouwen zelf hun antennes op, nemen hun eigen stroomvoorziening mee en gaan wereldwijde verbindingen maken. Het vindt vanaf 10.00 uur plaats aan de Brandwijksedijk tussen nummer 36 en 37. Iedereen is welkom om te komen kijken en vragen te stellen.Deel dit bericht met je vrienden!