Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente en Politie willen een streep zetten onder bijtincidenten'
29mei 2014

Gemeente en Politie willen een streep zetten onder bijtincidenten

SLIEDRECHT – Vanwege een aantal bijtincidenten in de afgelopen maanden (‘normaal gebeurt het maar één of twee keer per jaar’) besloten gemeente en politie een informatieavond te houden voor hondeneigenaren. Hoewel het hondenweer was kwamen gisteravond toch circa zeventig belangstellenden naar het park achter De Valkhof. De regen trotserend kregen ze een spectaculaire demonstratie te zien.

Door Erik de Bruin

,,Om te laten zien wat controle is, maar natuurlijk ook om zoveel mogelijk mensen te informeren”, aldus wijkagent Hans van Schaik, die het initiatief had genomen. ,,De afgelopen tijd zijn er bijna wekelijks bijtincidenten geweest. Daar moet een streep onder. Het zorgt voor maatschappelijke onrust. Hondeneigenaren moeten hun dier onder controle houden. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt een prent.” Er zaten ernstige incidenten tussen. ,,Vorige week is een meisje van tweeënhalf gebeten door een hond en een jongetje van acht is aangevallen door twee pitbulls. De een beet in zijn arm en de ander sprong op zijn rug. Zulke dingen mogen natuurlijk nooit gebeuren, de gevolgen hadden zeer ernstig kunnen zijn. Er is al een kleine hond doodgebeten door een grotere hond. Hondenbezitters moeten hun verantwoordelijkheid nemen. We gaan streng handhaven. In de losloop- en uitrengebieden bijvoorbeeld mogen alleen sociale honden komen.”

Handvatten

De baasjes kregen handvatten mee van de gemeente, de Dierenpolitie en een hondentrainster. Het slotakkoord werd verzorgd door leden van de hondenbrigade. Deze Rotterdamse eenheid rekent met behulp van intensief getrainde honden criminelen in. Meestal werken de bad guys niet vrijwillig mee aan een arrestatie. Dat kunnen ze beter wel doen want als de honden worden losgelaten, vliegen ze meteen op hun doel af en bijten ze zich vast. Na de spectaculaire demonstratie op het basketbal- en voetbalveld konden de aanwezigen ervaren hoe het is als een politiehond in je arm bijt en niet meer loslaat. Uiteraard waren ze voldoende beschermd.Deel dit bericht met je vrienden!