Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Van geld geven word je rijk'
29mei 2014

Van geld geven word je rijk

SLIEDRECHT – ,,Het is mooi bij mensen een glimlach op het gezicht te toveren. Als anonieme gever kun je die glimlach niet zien, maar die is er echt wel als mensen de envelop open maken.  Dat is mooi. Vooral als het terechtkomt bij iemand die het echt even kan gebruiken. Zelf heb ik niets te klagen en je leert pas vermenigvuldigen als je eerst hebt gedeeld. Van geven word je rijk.” Met die motivatie heeft een Sliedrechter, die aangeeft vooralsnog anoniem te willen blijven, woensdag zijn eerste geldverstopactie gehouden.

Hij is getriggerd door de actie van een anonieme weldoener uit San Francisco, die sinds vorige week vrijdag geld verstopt en op Twitter een tip of een foto plaatst waar het verstopt ligt. Het gaat om bedragen variërend van 20 tot 100 dollar. Wat begon in de Verenigde Staten is overgewaaid naar Groningen en verspreidt zich inmiddels als een olievlek over Nederland. In Amsterdam, Breda, Nijmegen en Utrecht zijn Hidden Cash-accounts aangemaakt en sinds woensdagmiddag dus ook in Sliedrecht. De anonieme man verstopte een envelop met daarin vijftig euro bij een winkel op de Kerkbuurt. Verstoppen is overigens een groot woord want het was dankzij de foto die hij op Twitter plaatste gemakkelijk te vinden. Sliedrecht Vandaag ging kijken, maar was te laat. ,,Helaas nog geen foto/tweet. Ik wacht af en zal een nieuwe Hidden Cash voorbereiden”, twitterde @SliedrechtCash.

Even later verstuurde hij het bericht dat bij honderd volgers de volgende dropping plaatsvindt. De plek is al bepaald. ,,Morgen (donderdag, red.) schijnt de zon. Misschien ook voor iemand binnen Sliedrecht. Het bedrag blijft nog even onbekend.” Hij hoopt wel dat de vinder een berichtje en/of foto twittert.Deel dit bericht met je vrienden!