Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vermiste Brandon (22) aangetroffen in Almere bij poging woninginbraak'
31mei 2014

Vermiste Brandon (22) aangetroffen in Almere bij poging woninginbraak

SLIEDRECHT – De 22-jarige zwakbegaafde Brandon, bewoner van zorginstelling De Merwebolder in Sliedrecht, is niet meer vermist. Hij werd vanochtend in Almere aangehouden bij een poging tot woninginbraak. De politie weet nog niet hoe hij in Almere terecht is gekomen. ,,Hij wordt nu opgehaald. Als hij terug is, gaan we met hem praten”, aldus een woordvoerster van het politiedistrict Rotterdam.

Brandon, die in goede gezondheid werd aangetroffen, was zaterdagochtend weggelopen nadat hij een ruit had ingetikt. Sinds het voorjaar van 2011 verblijft hij in De Merwebolder. Daarvoor werd hij behandeld in ‘s Heeren Loo in Ermelo. Dankzij het EO-programma Uitgesproken werd Brandon begin 2011 landelijk nieuws. Het personeel kon zijn onvoorspelbare, agressieve gedrag niet aan en bond hem daarom in zijn kamer vast aan een riem van anderhalve meter. De tv-uitzending zorgde voor maatschappelijke opschudding en leidde onder andere tot een spoeddebat in de Tweede Kamer. Op verzoek van het ministerie van VWS en in nauw overleg met zijn moeder en de betrokken zorgverleners werd nagedacht over verbetering van de zorg. Er werd gekozen voor een nieuwe start door naar een andere zorginstelling te verhuizen.

De zwakbegaafde man, die het denkvermogen heeft van een peuter, was in 2013 ook een paar keer vermist nadat hij was weggelopen. Bij een van die gelegenheden werd hij op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken in een huis in Dordrecht, zo was destijds te lezen in diverse media.Deel dit bericht met je vrienden!