Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Toezicht verder verscherpt en een SMS-Alert naar enkele omwonenden'
02jun 2014

Toezicht verder verscherpt en een SMS-Alert naar enkele omwonenden

SLIEDRECHT – Het nieuws over de vermiste en een dag later in Almere bij een poging tot woninginbraak aangetroffen Brandon, die in De Merwebolder woont en daar wordt verzorgd door ASVZ, maakte afgelopen weekend veel los in Sliedrecht. Bij het bericht dat zondagmorgen op deze site werd geplaatst zijn 27 reacties verschenen.  Onder andere van twee verontruste bewoners van de wijk Craijensteijn die een brief hebben geschreven aan de directie en de Raad van Toezicht van de zorginstelling. Gevraagd naar een reactie verwijst de communicatieafdeling van ASVZ naar een algemeen bericht dat gisteren op de eigen website is geplaatst.  ASVZ laat morgen weten weten of zij specifiek wenst in te gaan op de brief en de reacties op deze site.

Op de website van ASVZ is te lezen dat Brandon na zijn verhuizing in 2011 (‘in zijn vorige instelling werd hij regelmatig vastgebonden’) van meet af aan intensief is begeleid. ,,Gezien de recente ervaringen met zijn nieuwe (wegloop)gedrag is het toezicht verder verscherpt. Met enkele omwonenden is in december 2013 afgesproken dat zij een SMS-Alert zouden krijgen als hij weer zou weglopen. Dat is gebeurd. De afscheiding van het terrein waarop de woning van Brandon zich bevindt en één van de tuinen van een omwonende is daarna verbeterd.”

‘Gewoon mogelijk leven’

Verder is te lezen dat het incident wordt betreurd. ,,ASVZ is een open instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds Brandons komst in 2011 onderneemt hij dagelijks activiteiten die gericht zijn op een zo gewoon mogelijk leven. Zoals werken, sporten, en boodschappen doen.”

Bewonersavond

Een aantal reageerders verwijt de zorginstelling dat zij niet goed heeft gecommuniceerd en dat het frequent gebeurt dat een bewoner wordt vermist. De briefschrijvers stellen voor een bewonersavond te beleggen in De Merwebolder waarin helder wordt gemaakt wat er is gebeurd en welke maatregelen worden genomen. Zoals al geschreven beraadt ASVZ zich of zij hier ten opzichte van Sliedrecht Vandaag.nl specifiek op ingaat.

Twitterbericht burgemeester

Burgemeester Bram van Hemmen liet vanmiddag op Twitter weten dat hij een goed telefoongesprek heeft gehad met de voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij tweette dat er nooit gevaar is geweest, maar dat het beeld van sommige burgers helaas anders is. ,,Daar praten we nog over door”, voegde hij eraan toe.Deel dit bericht met je vrienden!