Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leon Boer ziet langgekoesterde wens in vervulling gaan met opening uitgaansgelegenheid'
02jun 2014

Leon Boer ziet langgekoesterde wens in vervulling gaan met opening uitgaansgelegenheid

SLIEDRECHT – ,,Alles moet kloppen. Het juiste kopje koffie, goede bediening en muziek die op het juiste volume is afgesteld.” Aan het woord is Leon Boer, een geboren ondernemer die met de opening van Bij Boertie, een uitgaansgelegenheid in het centrum van Sliedrecht, een langgekoesterde wens in vervulling ziet gaan. ,,We gaan niet voor het snelle geld, maar we willen de beleving en sfeer terugbrengen in de horeca. De beste kwaliteit voor een fatsoenlijke prijs. Het moet een avondje uit zijn.”

Door Erik de Bruin

Wie Leon Boer en zijn ouders kent weet meteen waar de naam vandaan komt. ,,Het is een eerbetoon aan pa en ma, die hun hele leven een slijterij hebben gehad op de Kerkbuurt en daar twee jaar geleden mee zijn gestopt. Sliedrechters gingen bij ‘Boertie’ een krat bier of wijn halen. Zo klonk het in de volksmond. In het café hangen oude foto’s van de slijterij.”

Bij het uitspreken van het woord café wenst hij er meteen bij te zeggen dat het geen uitgaansgelegenheid is die dagelijks open is. ,,Die indruk hebben sommige buurtbewoners gekregen en dat wil ik meteen wegnemen. Het café is uitsluitend open op afspraak. Op donderdag willen we thema-avonden houden en vrijdag en zaterdag zijn bedoeld voor feesten en partijen.”

‘Rustige horeca’

Bij Boertie laat zich omschrijven als een café, een zalencentrum en een sociëteit. ,,We hebben twee zalen. De kleine zaal leent zich voor presentaties, workshops en vergaderingen, maar bijvoorbeeld ook voor feestjes tot circa 35 personen. De grote zaal heeft een capaciteit van ongeveer 100 personen en in het café kunnen circa 80 mensen. Hij herhaalt dat alles moet kloppen: ,,Kwaliteit heeft bestaansrecht, daar ben ik van overtuigd. Rustige horeca voor een wat oudere doelgroep van 35/40 plus. In Sliedrecht is hier behoefte aan. Gewoon een gezellige, ontspannen avond met lekkere hapjes en drankjes, vriendelijke bediening en geen keiharde muziek. Ik investeer in kwaliteit, maar daar vraag ik niet de hoogste prijs voor.”

Eigen ingang

Bij thema-avonden kan worden gedacht aan een damesavond, herenavond, buurtcafé en ondernemerscafé. ,,Maar een Twitterborrel kan ook en wat te denken van een ledenavond.” Het is de enige keer dat hij lichtjes een link legt met het Paramedisch Trainingscentrum Sliedrecht (PTS) dat hij samen met zijn vrouw Esther runt. Boer wenst wel te benadrukken dat het een apart bedrijf is. ,,We zitten weliswaar onder één dak (aan de Krommestoep 1B, red.), maar dat is de enige koppeling. Bij Boertie heeft een eigen ingang en is self supporting. Leden van PTS zouden een thema-avond kunnen organiseren, maar dat geldt uiteraard voor elke vereniging.”

De verhuizing van het stationspark naar een veel centralere locatie in Sliedrecht heeft het fitnesscentrum geen windeieren gelegd. Bij Boertie, gevestigd in hetzelfde gebouw, hoopt daarvan te profiteren. ,,Voor elke Sliedrechter – waar je ook woont in het dorp – goed bereikbaar met de fiets en wie met de auto komt,  kan gratis parkeren.”Deel dit bericht met je vrienden!