Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dagelijkse geldverstopacties spreken steeds meer (jeugdige) Sliedrechters aan'
03jun 2014

Dagelijkse geldverstopacties spreken steeds meer (jeugdige) Sliedrechters aan

SLIEDRECHT – De anonieme persoon die achter de Hidden Cash-acties in Sliedrecht zit, weet vooralsnog niet van ophouden. Gisteravond verborg hij envelop nummer vijf. De vinder is dertig euro rijker.

Sinds de eerste ‘Hidden Cash’ op woensdag 28 mei heeft hij met uitzondering van afgelopen zondag elke dag een geldverstopactie gehouden. Vrijdag liet hij aan zijn volgers op Twitter weten dat hij het steeds iets moeilijker probeert te maken. Omdat het vooral om het spelelement gaat, spreekt dat juist aan.  Zodra op Twitter de eerste tip wordt verspreid, begint het gepuzzel. Gisteravond bleek dat @SliedrechtCash in eerdere tweets al een tipje van de sluier had onthuld. Zo twitterde hij maandagmiddag dat aan het begin van de avond de dropping zou plaatsvinden. Hij moest eerst nog even werken en brieven versturen. Bij die laatste actie heeft hij waarschijnlijk de envelop verstopt. Die zat immers vastgeplakt aan een brievenbus op de Rivierdijk. Veel volgers hadden dat wel door na de tips ‘een uitstervend ras’, ‘de mensen hierachter werken dag en nacht’ en een filmpje van Holle Bolle Gijs (‘papier hier, papier hier’), maar wisten niet welke brievenbus.

‘Nachtcash’ 

Vooral jeugdig Sliedrecht is in de ban geraakt van het spel. @SliedrechtCash heeft inmiddels 444 volgers. Bij 500 volgers wordt een ‘nachtcash’ gehouden, zo heeft de weldoener aangekondigd.  Hij is getriggerd door een overeenkomstige geldverstopactie in de Amerikaanse stad San Francisco die is overgewaaid naar Nederland. In grote steden als Amsterdam, Breda, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Utrecht zijn vorige week Hidden Cash-accounts aangemaakt. Sliedrecht@Cash was er ook snel bij. De persoon die hierachter zit, wenst vooralsnog anoniem te blijven. ,,Zelf heb ik niets te klagen en je leert pas vermenigvuldigen als je eerst hebt gedeeld. Van geven word je rijk.” Met die motivatie heeft hij dit op touw gezet. ,,Het is mooi bij mensen een glimlach op het gezicht te toveren.  Als anonieme gever kun je die glimlach niet zien, maar die is er echt wel als mensen de envelop open maken. Vooral als het terechtkomt bij iemand die het echt even kan gebruiken.” In de envelops zitten bedragen variërend van 25 tot 50 euro.

Poll

Zijn geldverstopacties inspireren Sliedrecht Vandaag om een nieuwe poll te lanceren (zie de linkerkant van deze pagina). De stelling luidt: De Hidden Cash-acties in Sliedrecht brengen leven in de brouwerij. Er zijn drie antwoorden mogelijk, te weten: 1) Ja, ik vind het leuk en doe mee. 2) Ja, maar ik doe niet mee. 3) Nee, ik vind het onzin.Deel dit bericht met je vrienden!