Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurt bestuurt Sliedrecht-Oost gaat weer naar de bewoners toe'
07jun 2014

Buurt bestuurt Sliedrecht-Oost gaat weer naar de bewoners toe

SLIEDRECHT – ,,Onze nieuwe opzet is dat we naar bewoners toe gaan.” Dat zeiden de leden van Buurt Bestuurt Sliedrecht-Oost tijdens de vorige bijeenkomst op maandag 19 mei. Ze kwamen die avond voor het eerst bij elkaar in de buitenlucht.  Toen was de locatie het prieeltje voor de Tuinfluiterflat, dinsdagavond 10 juni zijn ze te vinden in de speeltuin bij de Hopper. Vanaf 19.30 uur kan iedereen langskomen om over leefbaarheidsonderwerpen te praten en daar acties voor te bedenken.

,,De afgelopen weken hebben we gevraagd naar reacties waar we welkom zijn en waarom”, vertelt Amy Bovendeaard, één van de leden. ,,Er zijn vier locaties genoemd, te weten: de Wiel, het trapveldje achter de Boog, het trapveldje bij de 10 hoog-flats en de Overlaat. Na het voorstel van een bewoner om naar de Wiel te gaan, de bij ons bekende problemen (parkeren in de Boog en te hard rijden in de Overlaat) en een nieuwe aanmelding om actief mee te doen met als doel iets positiefs te organiseren in de Grienden, is in overleg besloten bij de speeltuin in de Hopper te gaan overleggen. Vanaf deze locatie kunnen we ook een kijkje gaan nemen in de Overlaat en de Boog.”

Boslaantje

Voor de volgende samenkomst in juli (Buurt Bestuurt komt maandelijks bijeen) wordt gedacht aan de Wiel. Dan zal ook het Boslaantje tussen de Rivierdijk en de Rembrandtlaan worden besproken (zie de middelste foto’s). Op verzoek van Buurt Bestuurt heeft Hans van Schaik, de wijkagent in Sliedrecht-Oost, de snelheid op de Rivierdijk bekeken. ,,We zijn benieuwd naar de uitkomst”, aldus Bovendeaard, die samen met haar collega’s het in april 2013 opgestarte initiatief aan wil slingeren. ,,De verschillende wijken in Oost hebben de krachten gebundeld en vormen nu één Buurt Bestuurt. We richten ons niet meer alleen op ergernissen. Met onze hulp kunnen ook leuke activiteiten op touw worden gezet.  Onze nieuwe opzet is dat we niet elke eerste maandag van de maand samenkomen in het Griendencollege, zoals we voorheen deden, maar dat we naar bewoners toe gaan op een avond die hen het beste uitkomt.  ‘Laat maar weten wanneer en waar u ons wilt hebben.’ ” Aankomende dinsdag is dat dus de Hopper (zie bovenste foto) en later op de avond de Boog en de Overlaat.Deel dit bericht met je vrienden!