Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick de Bruijn duikt het diepe in met '
11jun 2014

Rick de Bruijn duikt het diepe in met

SLIEDRECHT – ,,Een droom die werkelijkheid wordt.” Zo omschrijft de 26-jarige Rick de Bruijn uit Hardinxveld-Giessendam de stap naar het zelfstandig ondernemerschap die hij een paar maanden geleden heeft gezet. Zaterdag 5 juli zal blijken of de sprong in het diepe die hij  maakt succesvol kan zijn en het begin vormt van een mooie carrière. Het net door hem opgerichte evenementenbureau Fiftyfifty Events houdt die avond een dance feest in het Sliedrechtse partycentrum De Lockhorst. ,,Ik heb er veel werk aan, maar het is ontzettend leuk om te doen. Dit heb ik altijd gewild.”


Door Erik de Bruin

Vanzelfsprekend hoopt Rick, die commerciële economie heeft gestudeerd op de Haagse Hogeschool en een parttime-baan heeft op de marketingafdeling van Stichting Dierenlot, een leuke winst te behalen. Echter, niet alleen voor hemzelf. De helft van de winst gaat naar Stichting Dierenasiel Sliedrecht e.o. en Stichting Dromen Zonder Beperking, die gemeen hebben dat het plaatselijke goede doelen zijn. ,,Wie het feest bezoekt, steunt automatisch een goed doel. Het klinkt misschien idealistisch, maar ik wil ook iets goeds doen. Op een positieve wijze iets veranderen.”

Verschillende concepten

Fiftyfifty Events (de naam verwijst naar het delen van de winst) presenteert zich als een zelfstandig opererend evenementenbureau. ,,Dat wil zeggen dat ik zelf in de regio op zoek ga naar goede doelen en daar een lokaal evenement aan verbind. In dit geval betreft het een muziekfeest, maar ik heb ook concepten bedacht voor bijvoorbeeld een sportevenement. Als 5 juli een succes wordt, wil ik na de zomervakantie iets met mode op touw zetten. Waar weet ik nog niet, maar in elk geval in deze omgeving. Je moet dan denken aan een straal van twintig kilometer om Hardinxveld-Giessendam, waar ik woon.” Veel ervaring als organisator heeft hij nog niet. ,,Mijn enige ervaring is het organiseren van een evenement op Parkpop in Den Haag. Dat was een opdracht voor school en tevens een soort wedstrijd, die ik heb gewonnen. Dat is me natuurlijk  bijgebleven, maar ook dat ik het waanzinnig leuk vond om te doen. Ideeën om iets voor mezelf te doen heb ik al veel langer. Vaak was het al bedacht of te duur om uit te voeren. Dan moet je denken aan ontwikkelingen op internet. Dit idee heb ik verder uitgewerkt in een ondernemersplan en voorgelegd aan mijn vader, die een eigen onderneming heeft, en aan de vader van een goede vriend die financiële adviezen geeft. Ze zeiden allebei: Doen!”

‘Gewoon doorzetten’

,,De tijd is er rijp voor. Ik ben een jaar geleden afgestudeerd en ik ben nog jong. Plus vrijgezel en ik hoef geen hypotheek te betalen. Als je erin gelooft en dat doe ik, moet je de uitdaging aangaan.” ‘Niet opgeven, altijd doorgaan.’ Het zou zijn levensmotto kunnen zijn. ,,Je moet je niet verschuilen. Dat deed ik in het verleden wel omdat ik me schaamde voor mijn gestotter. Vroeger kon ik nog geen broodje gezond bestellen. Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet en heb ik tegen mezelf gezegd: ik word deze handicap de baas. Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan, maar je moet gewoon doorzetten. Door vol te houden en je zinnen af te maken dwing je respect af en dat verhoogt je zelfvertrouwen. Ik maak het mezelf niet gemakkelijk. Voor interviews en gesprekken over de telefoon moet ik me goed concentreren. Toch lukt het me en zelfs bij onderhandelingen, wat helemaal een crime is voor een stotteraar, slaag ik erin het verhaal goed over te brengen. Vanuit de gedachte dat je zaken soms gewoon moet aanpakken en er keihard tegenaan moet gaan om je doel te bereiken, heb ik besloten mijn droom werkelijkheid te laten worden.”

‘Breed toegankelijk’

Als jonge, startende ondernemer heeft hij al veel hulp gekregen bij het sluiten van promotieovereenkomsten en het vastleggen van professionele diskjockeys die het publiek zaterdagavond 5 juli in vervoering moeten brengen. Rick klopte in Utrecht aan bij L.A.-DJ’s. Zij nemen in de grote zaal van De Lockhorst achter de draaitafel plaats en spelen van 21.00 tot circa 01.30 uur muziek die bij liefhebbers van uitgaan in de smaak valt. ,,De hits van nu door elkaar gemixt. Het laatste halfuur draait een vriend hardstyle. Zo’n climax op het eind spreekt mij heel erg aan.” Wat hem ook aanspreekt, is dat één van de dj’s een vrouw is. ,,Dat wilde ik heel graag want ik wil het voor een breed publiek toegankelijk maken. Mannen, vrouwen en tussen de 20 en 50 jaar.” Haar naam is DJ Elaine. Wie het BNN-programma Beauty and the Beat heeft gevolgd, kent haar al. ,,Ze draait heel erg goed en dat geldt ook voor haar collega’s. Wat dat aangaat ben ik al heel blij met hoe alles tot nu toe is verlopen. Je merkt dat mensen je wat gunnen omdat je net bent begonnen en omdat je het ook doet om goede doelen te steunen.”

Kaartverkoop

Kaartjes voor ‘Dance with Love’ kosten in de voorverkoop 7,50 euro per stuk en kunnen worden besteld op www.partycentrumdelockhorst.nl. Ze zijn ook te koop in cafetaria De Spoorbrug. Aan de deur kost een entreebewijs 10 euro. Op is op. Er zijn in totaal zeshonderd kaartjes. Rick brengt via Facebook, Twitter en op www.fiftyfiftyevents.nl regelmatig naar buiten hoeveel kaartjes er al zijn verkocht.Deel dit bericht met je vrienden!