Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP-Christenunie schuift Theo Den Braanker naar voren als vierde wethouder'
11jun 2014

SGP-Christenunie schuift Theo Den Braanker naar voren als vierde wethouder

SLIEDRECHT – Theo den Braanker, de huidige fractievoorzitter van de SGP-ChristenUnie, treedt als vierde wethouder toe tot het college. Dat heeft de partij net naar buiten gebracht.

In de afgelopen maand is door de SGP-ChristenUnie een werkgroep aangesteld die zich heeft beziggehouden met de werving en selectie van de kandidaat-wethouder. De fractie heeft unaniem ingestemd met de voordracht van Den Braanker, die al zestien jaar deel uitmaakt van de Sliedrechtse gemeenteraad. De portefeuille van de vierde wethouder omvat onder meer de thema’s onderwijs, verkeer en vervoer en milieu.

Nadat het CDA een dag daarvoor was afgehaakt, maakten de SGP-ChristenUnie, de VVD en PRO Sliedrecht vrijdagavond 9 mei bekend dat zij eruit waren en een nieuwe coalitie zouden vormen. Er moest nog wel worden gezocht naar een vierde wethouder. Die taak zou de grootste partij voor zijn rekening nemen. Zij levert in de persoon van Hans Tanis een fulltime-wethouder en in de persoon van Theo den Braanker ook een parttime-wethouder voor drie dagen per week. Len van Rekom (VVD) is een maand geleden ook drie dagen per week aan de slag gegaan en Hanny Visser-Schlieker, de wethouderskandidate van PRO Sliedrecht, vier dagen per week. Den Braanker kent de gemeentelijke wereld op zijn duimpje. Hij is werkzaam voor de gemeente Gorinchem en was voorheen beleidsambtenaar in Hardinxveld-Giessendam.

Sliedrecht Vandaag heeft hem begin dit jaar uitgebreid geïnterviewd toen hij lijsttrekker was van de SGP-ChristenUnie. Op de vraag of hij ambities heeft om wethouder te worden, antwoordde hij: ,,Ik ben best ambitieus, maar of het op mijn pad ligt, durf ik niet te zeggen. Dat heeft met mijn geloofsbeleving te maken. Ik kijk niet vooruit, ben tevreden over de rol die ik nu vervul. Wat de toekomst brengt, is nog onbekend.”

Binnen de fractie wordt bekeken wie de nieuwe fractievoorzitter wordt. Nico de Jager neemt als plaatsvervangend voorzitter de komende periode de honneurs waar.Deel dit bericht met je vrienden!