Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jan Pak De Leuning reikt op vertrouwde Kerkbuurt eerste CD uit aan burgemeester'
15jun 2014

Jan Pak De Leuning reikt op vertrouwde Kerkbuurt eerste CD uit aan burgemeester

SLIEDRECHT- Een zonnige zaterdagmiddag bracht veel mensen er gisteren toe de braderie op de Kerkbuurt te bezoeken. Een hoogtepunt was er rond 14.00 uur met een optreden van de Sliedrechtse gezelligheidsband Jan pak de Leuning. De driekoppige formatie presenteerde een nieuwe cd met de compositie ‘Trug naar Sliedrecht’.

Voor de deur van het Sliedrechts Museum was een opstelling gemaakt waar de band het lied live ten gehore bracht. Veel publiek genoot mee van het relaas over hun belevingen in Rotterdam en hun uiteindelijke voorkeur voor Sliedrecht. Trug naar Sliedrecht dus. De eerste cd werd uitgereikt aan burgemeester Bram van Hemmen, geboren en getogen in Rotterdam en sinds november 2012 eerste burger van Sliedrecht.

De cd kan worden besteld op www.janpakdeleuning.nl. Op deze site kan de videoclip gratis worden gedownload. Mooie beelden die via de koopgoot in Rotterdam trug leiden naar het vertrouwde Sliedrecht. Het live-optreden van Jan pak de Leuning werd opgeluisterd door figuranten, die in het kader van ‘Sliedrecht 950 jaar’waren gehuld in middeleeuwse kledij. Sophia van Craijenstein was ook aanwezig. Deze keer zonder haar gemaal Herbaren van Drongelen die naar verluidt voor een geheim overleg met Graaf Floris V buiten het dorp verbleef.Deel dit bericht met je vrienden!