Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Met de sobere variant gaat het ook best wel lukken'
18jun 2014

Met de sobere variant gaat het ook best wel lukken

SLIEDRECHT – ,,Wie A zegt, moet ook b zeggen, maar dan wel b met een kleine letter. Als we kiezen voor de sobere variant gaat het ook allemaal best wel lukken.” Aldus Marnix Quist van de SGP-ChristenUnie maandagavond tijdens het besluitvormende raadsdebat over de verbetering van het politieke besluitvormingsproces. De fracties van het CDA, PRO Sliedrecht en de PvdA dachten er hetzelfde over. ,,Met de mindere variant kunnen we prima uit de voeten. Misschien gaat het dan wat geleidelijker, maar dat biedt ons als gemeenteraad ook de mogelijkheid waar nodig bij te sturen.”

Die mindere variant, zoals PvdA-voorman Anton van Rees het noemde, scheelt 50.000 euro. In het oorspronkelijke raadsvoorstel stond een totaalbedrag vermeld van 93.500 euro. Tijdens de opiniërende vergadering op 20 mei werd al duidelijk dat de raad dat wel erg gortig vond. De CDA-fractie vroeg destijds of het niet een onsje minder kan.

Uiteindelijk is het een kilo geworden. De reductie van een halve ton komt doordat er geen externe adviseur en projectleider in de arm wordt genomen. ,,Met kwaliteit die we van buiten halen zou de gewenste verbeterslag binnen een jaar zijn gerealiseerd. Om dat eigenhandig binnen een jaar te regelen is onmogelijk. Het kan een aantal jaren duren voordat het gewenste kwaliteitsniveau is bereikt”, reageerde burgemeester Bram van Hemmen, die wel begrip toonde voor de keuze van een raadsmeerderheid voor de sobere variant. ,,We zijn het eens over de route, maar niet over het kostenplaatje. Dat de gemeenteraad daar moeite heeft, begrijp ik in de huidige economische tijd.”

Er was sprake van een ruime raadsmeerderheid. Alleen de VVD-fractie gaf aan ook tegen de sobere variant te zijn. Alexander Kieft noemde deze investering in eigen huis een slecht signaal aan de inwoners ‘in deze tijd van financiële krapte’. Quist (SGP-ChristenUnie) liet daarop weten dat het om meer gaat dan de kwaliteit van de politieke vergaderstukken die ambtenaren aanleveren.Deel dit bericht met je vrienden!