Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste CU-wethouder dankbaar aan de slag met '
18jun 2014

Eerste CU-wethouder dankbaar aan de slag met

SLIEDRECHT – De fractie van de SGP-ChristenUnie maakte een week geleden bekend dat haar voorman Theo den Braanker naar voren wordt geschreven als vierde wethouder. Tijdens de raadsvergadering van jongstleden maandag werd hij beëdigd. Den Braanker gaat, zoals hij het zelf verwoordde, aan de slag met een pracht van een hondenbaan.

Na de installatie hield hij een korte toespraak waarin hij zijn dank uitsprak voor het vertrouwen dat hij heeft gekregen en aangaf aan de weg te zullen timmeren. Dat gaat hij doen als eerste ChristenUnie-wethouder in de gemeentelijke geschiedenis van Sliedrecht. Den Braanker stipte dit kort aan, maar voegde er direct aan toe dat hij graag over partijgrenzen heen kijkt en zoveel mogelijk wil samenwerken. Nico de Jager, die hem in elk geval tijdelijk opvolgt als fractievoorzitter, sprak over een waardevolle aanvulling van het college, dat al vier bestuurders sterk was, maar nog 0,6 fte miste. Hij roemde zijn kwaliteiten als verbinder en haalde ook zijn bekendheid met de ambtelijke organisatie aan.

Den Braanker is werkzaam voor de gemeente Gorinchem en was voorheen beleidsambtenaar in Hardinxveld-Giessendam. Namens de SGP-ChristenUnie heeft hij zestien jaar in de Sliedrechtse gemeenteraad gezeten waarvan de afgelopen drie jaar als fractievoorzitter. Zijn portefeuille omvat onder andere onderwijs, verkeer en vervoer en milieu.Deel dit bericht met je vrienden!