Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wilerronde van Sliedrecht een sportief spektakel'
19jun 2014

Wilerronde van Sliedrecht een sportief spektakel

SLIEDRECHT – Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar op de laatste zaterdag van juni de wielerronde van Sliedrecht verreden. Aangezien het alweer de 32e editie is, kan van een traditie worden gesproken. ,,In een economisch moeilijke periode is het organiseren van een dergelijk evenement niet zo eenvoudig”, aldus Piet van Loon, de secretaris van het wielercomité.

Door Joop Hartog

Ruim zes maanden van tevoren begint het comité – aangevoerd door de ‘mannen van het eerste uur’ Henk Boer, die voorzitter is, en Piet van Loon – met de voorbereidingen. De wedstrijden staan onder auspiciën van de KNWU en worden door het wielercomité als onderdeel van de Stichting Sportraad Sliedrecht georganiseerd.  Het comité zorgt voor de faciliteiten, zoals parkoers, veiligheid en vergunningen. De technische realisatie (inschrijvingen, parkoerscontrole et cetera) is in handen van wielervereniging Jan van Arckel uit Gorinchem.

Dikke Banden Race

,,Hoewel het financieel bijna niet meer voor elkaar te krijgen is, stellen we alles in het werk de Wielerronde van Sliedrecht in ere te houden. Dit evenement laat je na ruim dertig jaar toch niet verloren gaan?!”, aldus Van Loon.  In het programma op zaterdag 28 juni is weer plaats ingeruimd voor de Dikke Banden Race. Omdat de Rabobank zich als sponsor heeft teruggetrokken, heeft de organisatie dit onderdeel voor de schooljeugd op eigen kosten teruggebracht. Zowel bij de meisjes als de jongens wordt in drie leeftijdsgroepen gestreden om de medailles.

Renners uit de regio

Het parkoers is 1500 meter lang en loopt zoals altijd van de Merwestraat via de Adriaan Volkersingel, het Albrechtplein en de Middeldiepstraat terug naar de Merwestraat. Het is gebruikelijk dat het in de voorafgaande weken niet storm loopt met de inschrijvingen. Dit gebeurt meestal in de laatste week voor de koers. Op het moment van schrijven (lees: donderdag 19 juni) hebben toch al verschillende bekende renners, ook uit de regio, hun deelname bevestigd, zoals Patrick Kramer uit Hardinxveld-Giessendam, Bart van den Berg uit Wijngaarden, Randy Sint Nicolaas uit Dordrecht en Tim van Hoogdalem uit Gorinchem. Ook Ronald Roos, de winnaar van vorig jaar, zal acte de présence geven. Wie mag dit jaar de felicitaties en bloemen in ontvangst nemen van rondemiss Lenny Kraaijeveld? ,,De organisatie is rond, nu nog hopen op mooi weer”, sluit Piet van Loon af.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: Nieuwelingen (45 km).

11.30 uur: Dikke Banden Race  (3 km)

13.30 uur: Sportklasse (50 km)

15.00 uur: Elite/Beloften (90 km)

Onderstaande finishfoto is gemaakt door Richard van Hoek. In 2013 werd de 31e editie van de Sliedrechtse wielerronde gewonnen door Ronald Roos.Deel dit bericht met je vrienden!