Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Braderie groot succes'
21jun 2014

Braderie groot succes

SLIEDRECHT – Mede dankzij de goede weersomstandigheden is de jaarlijkse braderie op het terrein van ASVZ De Merwebolder die vandaag werd gehouden een groot succes geworden. Als klap op de vuurpijl vond een live-optreden plaats van de bekende volkszanger Frans Duijts.

Door Joop Hartog

,,Het evenement beleeft een hernieuwde start”, legt coördinatrice Angelique Hoffman uit. ,,Na twintig jaar lang de Bolderbraderie op de zaterdag vóór Moederdag te hebben georganiseerd is vorig jaar een bescheiden versie gehouden met alleen het zogenaamde eigen product. Wat de cliënten van De Merwebolder zelf maken. Dit jaar wilden we  naar een latere datum en terug naar het oude concept. We hebben het wat grootser aangepakt.” Tussen alle organisatorische werkzaamheden door vindt ze even tijd om het één en ander te vertellen.  ,,Het loopt geweldig”, zegt ze enthousiast. ,,Het weer werkt mee en er is heel veel publiek. Wat wil je nog meer?!” Verspreid over het terrein staan ongeveer 115 kramen met alles wat je maar tegen kan komen op een braderie. Veel attracties voor kinderen, treintjes die rondrijden, kraampjes met hapjes en drankjes en een gezellig terras. Hoffman: ,,We hebben dit jaar de horeca in eigen hand gehouden zodat alle hapjes en drankjes goed betaalbaar zijn. Ook voor kinderen is veel meer te beleven en alle attracties zijn gratis toegankelijk.”

Om een dergelijk groots opgezet evenement met artiesten financieel sluitend te krijgen, blijkt mee te vallen. ,,Natuurlijk kosten dit soort bekende artiesten meer, maar we hoefden gelukkig niet de hoofdprijs te betalen. Aan het eind van de rit blijft er nog wel een beetje over voor De Merwebolder.”

Wellicht door het optreden van Frans Duijts is voor het podium een massa mensen samengedromd die al deinend op zijn liedjes met hun smartphone het optreden proberen vast te leggen. De cliënten van De Merwebolder zijn op ‘hun braderie’ allemaal aanwezig en genieten zichtbaar.Deel dit bericht met je vrienden!