Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kersverse Nederlands kampioen neemt deel aan Ronde van Sliedrecht'
27jun 2014

Kersverse Nederlands kampioen neemt deel aan Ronde van Sliedrecht

SLIEDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie zaterdag de Wielerronde van Sliedrecht bezoekt moet niet raar opkijken als hij een renner in de nationale driekleur ziet rijden. Yondi Schmidt, een 27-jarige coureur uit Hendrik-Ido-Ambacht, werd afgelopen zondag in Friesland Nederlands kampioen bij de eliterenners zonder contract. Zaterdag 28 juni toont hij trots zijn rood-wit-blauwe tricot in de 32e Ronde van Sliedrecht, waar hij zal starten bij de elite/beloften.

Door Joop Hartog
Het wordt de eerste keer dat de Ambachter in Sliedrecht rijdt. Volgens collega-renners is het parkoers met vele rechte stukken op zijn lijf geschreven. Dit zou voor Schmidt, wiens hart eigenlijk bij het baanwielrennen ligt, een voordeel zijn. Zoals Sliedrecht Vandaag vorige week al meldde zijn diverse bekende renners van de partij, zoals Bart van den Berg uit Wijngaarden, Dordtenaar Randy Sint Nicolaas en Ronald Roos, de winner van vorig jaar. Maar ook Johan Berk, Tim Nederlof  en Lars van der Vall staan  om 15.00 uur aan de start in de Merwestraat.
Dikke Banden Races
Weer terug in het programma zijn de Dikke Banden Races voor schoolgaand jeugd. In samenwerking met Stichting Evenementen Sliedrecht kunnen meisjes en jongens op hun eigen fiets vanaf 11.30 uur apart strijden om de medailles. Deelname is mogelijk in drie categorieën, namelijk: 1) Geboren in 2006/2007; 2) geboren in 2004/2005; 3) geboren in 2002/2003. Inschrijven is mogelijk aan de start/finish in de Merwestraat tot een kwartier voor de start. Elke deelnemer krijgt een helm ter beschikking en ontvangt een door de Sportraad gesponsord T-shirt.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!