Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verzorgster die een hoogbejaarde vrouw bestal moet werkstraf uitvoeren'
01jul 2014

Verzorgster die een hoogbejaarde vrouw bestal moet werkstraf uitvoeren

SLIEDRECHT - Een 94-jarige bewoonster van een verzorgingshuis aan de Lijsterweg is in maart dit jaar bestolen van een kostbaar sieraad. Toen een familielid dit op 1 april opmerkte en aangifte deed kwam direct de aap uit de mouw. De gouden hanger met een blauwe steen was weggehaald door een 21-jarige verzorgster uit Dordrecht. De dievegge had het sieraad in haar woonplaats aan een juwelier gegeven.  In ruil voor geld zodat ze haar schulden kon afbetalen.

Door Erik de Bruin
,,Ik had geen geld om naar mijn werk te gaan, maar wilde toch heel graag werken omdat ik het geld nodig had. Dan ga je stomme dingen doen”, snikte de vrouw vanmorgen in de rechtszaal. Ze moest niet alleen voorkomen vanwege de sieraadroof. Vanaf begin dit jaar heeft ze vijf keer kleine geldbedragen gestolen uit een potje in het kantoor bij de activiteitenruimte. Nadat er camera’s waren opgehangen om de nog onbekende dief te betrappen liep ze op 30 maart tegen de lamp.
Schuldhulpverlening
In totaal heeft ze 155 euro in haar zak gestopt en mee naar huis genomen. Een dag later werd ze ook geconfronteerd met de aangifte dat een bewoonster was bestolen. De vrouw biechtte op dit ook te hebben gedaan. De officier van Justitie zei vooral deze diefstal heel erg laakbaar te vinden, maar voegde er wel aan toe het positief te vinden dat de verdachte haar verantwoordelijkheid heeft genomen en na haar ontslag een andere baan heeft gevonden en schuldhulpverlening toegewezen heeft gekregen. De strafeis die hij uitsprak, behelste een werkstraf van tachtig uur waarvan dertig uur voorwaardelijk. De rechter haalde hier nog een onsje van af waardoor de vrouw een werkstraf van dertig uur zal moeten uitvoeren. Haar advocate kon zich daarin vinden. Ze hoopte vooral dat haar cliënte geen gevangenisstraf hoefde uit te zitten. In haar pleidooi bekritiseerde ze nog wel dat er gebruik was gemaakt van een technisch hulpmiddel om de dief te betrappen. ,,Aan het cameragebruik had een machtiging vooraf moeten gaan”, stelde de raadsvrouw. De officier reageerde dat de inbreuk op de privacy gering is geweest en ook de rechter oordeelde dat het bewijs niet onrechtmatig is verkregen.
‘Dom geweest’
Hij wilde weten hoe de schulden waren onstaan waarop de nog emotionele vrouw antwoordde dat ze studiefinanciering moest terugbetalen omdat ze haar opleiding niet had gehaald en ze had zich ook in de nesten gewerkt door als beginnend automobiliste onachtzaam te rijden. Met als gevolg een stortvloed aan snelheidsboetes. ,,Oplopend tot 1200 euro, als het niet meer is.” ,,Mijn cliënte is dom geweest. Dat realiseert ze zich heel goed. Ze dealt hier dagelijks mee en is door alle schulden bijna haar huis kwijtgeraakt. Uit haar houding blijkt dat ze hier voor het eerst is en ook voor het laatst.”


Deel dit bericht met je vrienden!