Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Historische vereniging brengt een boekje uit over vroegere kruideniers in Sliedrecht'
06jul 2014

Historische vereniging brengt een boekje uit over vroegere kruideniers in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Historische Vereniging Sliedrecht geeft een nieuw boekwerkje uit over de vroegere kruideniers in het baggerdorp. Tijdens de braderie op de Kerkbuurt op zaterdag 14 juni is de historische vereniging aanwezig met een kraam voor het Sliedrechts Museum. In deze kraam wordt het boek voor het eerst te koop aangeboden.

,,Ooit waren kruideniers kleine neringdoenden. De klant stond in de rij voor de toonbank en de middenstander in kwestie leverde het gevraagde af. Met het potlood steeds paraat achter het oor werd op een stukje papier opgeteld wat het te betalen bedrag was. Vaak kwamen kruideniers aan huis bij hun klanten om de bestelling voor het weekend op te nemen. In die tijd ging het weekend pas in op zaterdagmiddag rond een uur of één”, licht de historische vereniging uit. Eerder heeft zij een boekje uitgegeven over ‘Bakkers en Groenteboeren’ en later over ‘Cafébazen en Melkboeren’. Daar is nu als derde uitgave dit boekwerk over de vroegere kruideniers aan toegevoegd.

Braderie

Het boekje is zaterdagmiddag 14 juni tijdens de braderie op de Kerkbuurt voor 6 euro te koop. Van de eerdere uitgaven zijn er nog een aantal op voorraad. Die zijn eveneens te koop. Alle boekjes kunnen verder worden gekocht in Boekhandel De Waard, Het Sliedrechts Museum en op woensdagmiddag in het Onderhuys, (Kerkbuurt 243).

Jan pak de Leuning

Rond 14.00 uur vindt bij de kraam van de historische vereniging een optreden plaats van de Sliedrechtse feestband Jan pak de Leuning voor de presentatie van hun nieuwe cd met nieuwe liedjes over Sliedrecht. Vrouwe Sophia van Craijenstein en haar gevolg geven in Middeleeuwse kleding acte de présence in het kader van ‘Sliedrecht 950 jaar’.Deel dit bericht met je vrienden!