Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wel heel erg hardleerse automobilist raakt rijbewijs en auto kwijt'
10jul 2014

Wel heel erg hardleerse automobilist raakt rijbewijs en auto kwijt

SLIEDRECHT - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag van een 41-jarige man uit Tiel de auto in beslag genomen nadat hij voor de derde keer die nacht was betrapt op het rijden onder invloed.

Eerst hadden agenten in Sliedrecht de man om 02.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. Daar blies de man 870 ug/l. In Sliedrecht werd zijn rijbewijs ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij voor een aantal uren een rijverbod opgelegd. De man bleek daar niet van onder de indruk want twee uur later werd hij door collega’s in Tiel op de Rivierenlandlaan staande gehouden.

Ook zij zagen dat de man had gedronken en dat werd op het bureau bevestigd door de uitslag van het ademanalyseapparaat. Hij blies 675 ug/l. Er werd wederom proces-verbaal opgemaakt en ook nu kreeg hij een rijverbod opgelegd voor een aantal uren.

Dit bleek niet aan de man besteed want weer twee uur later zagen agenten diezelfde auto met dezelfde bestuurder weer op de Riverierenlandlaan rijden. Nu werd ook de auto in beslag genomen en wederom proces-verbaal opgemaakt. Het rijden onder invloed is een misdrijf en het rijden terwijl je rijbewijs is ingevorderd is een afzonderlijk misdrijf.Deel dit bericht met je vrienden!