Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Filmpje van portemonneedief heeft ongekend veel reacties losgemaakt'
16jul 2014

Filmpje van portemonneedief heeft ongekend veel reacties losgemaakt

SLIEDRECHT - ‘De camerabeelden die Albert Heijn Sliedrecht dinsdagavond op YouTube heeft geplaatst van een portemonneedief, zijn vanavond offline gehaald. ,,Het filmpje is op diverse sites nog te vinden. Wij gaan weer over tot de orde van de dag”, zo is te lezen in een actueel bericht op Twitter. De supermarkt meldt ook dat er nog geen verdachte is aangehouden. ,,Het is in handen van politie. Wie tips heeft, kan bellen naar 0900-8844.”

Aldus bedrijfsleider Alfred Huijser, die lachend laat weten dat er morgen weer gewoon bananen en tomaten worden verkocht. ,,Vandaag gebeurde dat natuurlijk ook, maar er is ook veel aandacht geweest voor het filmpje dat we online hebben gezet. Zowel van de media als van klanten. Het heeft ongekend veel reacties losgemaakt.” Volgens Huijser waren de reacties over het algemeen positief: ,,Mensen spraken hun waardering uit voor het lef dat we hebben getoond.”
Het lef om de camerabeelden publiekelijk te maken waarop is te zien dat een vrouw wordt bestolen in de supermarkt. Als ze in één van de schappen kijkt en geen oog heeft voor haar karretje, graait een man in de schoudertas die in haar karretje ligt. Hij vist in een paar seconden de portemonnee eruit.
‘Écht een probleem’
De diefstal vond eergisteren plaats. ,,Omdat we het een zeer laffe misdaad vinden en merken dat dit écht een probleem aan het worden is in Sliedrecht en daarmee bedoel ik vooral het bestelen van oudere mensen, hebben we de camerabeelden op internet gezet.” Op Twitter plaatste Albert Heijn vanavond het bericht dat (social) media zijn werk heeft gedaan. ,,Het filmpje op YouTube is ruim tienduizend keer bekeken, op Facebook zijn honderden reacties verschenen en de landelijke media hebben het opgepakt. We wilden het breed onder de aandacht brengen om mensen bewust te maken en dat is ruimschoots gelukt.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!