Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Workshops Middeleeuwse kleding maken in De Stoffenkraam'
31jul 2014

Workshops Middeleeuwse kleding maken in De Stoffenkraam

SLIEDRECHT - Conny de Groot van het comité Sliedrecht 950 jaar houdt op de donderdagen 7 en 21 augustus een workshop in De Stoffenkraam aan de Stationsweg. Ze legt uit en doet voor hoe je kleding maakt die in de Middeleeuwen werd gedragen.

Het comité gaat terug in de tijd en probeert op allerlei manieren cachet te geven aan het 950-jarig bestaan van Sliedrecht. Zo proberen ze de Sliedrechtse vlag aan de man te brengen om Sliedrecht geel te laten kleuren en laten ze zich zien op evenementen als KNOTS op woensdag 27 augustus en de Late Summer Fair op zaterdag 13 september. Zaterdag 4 oktober wordt in samenwerking met de winkeliers een Middeleeuwse markt gehouden op het Burgemeester Winklerplein waarin onder andere ambachten uit die tijd worden gedemonstreerd. Met de gemeente worden ideeën besproken over een grootscheepse manifestatie aan het eind van het jubileumjaar, in het voorjaar van 2015. Voor alle basisscholen wordt een lesprogramma ontwikkeld met als doel kinderen te laten zien hoe Sliedrecht is ontstaan en groot is geworden. Ook worden in het najaar historische groenten geoogst op de Sociale Moestuin. Daarbij zullen de kinderen Middeleeuws gekleed zijn.
,,Bij alle activiteiten die we organiseren zouden we het leuk vinden als daar volwassenen en kinderen aan meedoen die historische kleding aan hebben. Hoe je dat maakt, wil ik graag laten zien”, aldus De Groot, die ook de kleding heeft gemaakt die de comitéleden al een aantal keren hebben gedragen. Onder andere tijdens de startmanifestatie in de Grote Kerk op 2 mei (zie onderstaande foto).  De workshop begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Deelname is gratis. Voor de stof die nodig is om de kleding te maken, moet wel worden betaald.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!