zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

Aanleg belevingstuin Waardeburgh Overslydrecht

26 augustus 2014 (door Frank)

SLIEDRECHT - Begin september van dit jaar starten de werkzaamheden voor de aanleg van een belevingstuin bij zorgcentrum Overslydrecht. De tuin is een uitbreiding van het huidige terras, dat aan de kant van de Stationsweg ligt en is bedoeld voor de ouderen die hier wonen.

Stichting Waardeburgh gaat starten met een nieuwe zorgmethodiek. Hiervoor is een buitenruimte bij het zorgcentrum onmisbaar. Deze buitenruimte wordt door de gemeente Sliedrecht in gebruik gegeven. De uitvoering van de nieuwe zorgmethodiek is innovatief en vooruitstrevend, omdat Sliedrecht de eerste gemeente is waar dit nieuwe beleid operationeel is.

In het ontwerp van de tuin wordt, door kleine hoogteverschillen en stroken beplanting, een barrière gevormd voor de ouderen om binnen het gebied te blijven, maar wel met een open en ruimtelijk effect vanaf de zijde van de Stationsweg. De werkzaamheden zullen enige weken duren en worden in het najaar afgerond op het moment dat de weersomstandigheden het toelaten om de beplanting aan te planten.

Lees meer over:

bouwplannen Overslydrecht
Deel dit bericht met je vrienden!