Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen geboren tussen 1939 en 1964'
27aug 2014

Bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen geboren tussen 1939 en 1964

SLIEDRECHT - Nieuwe ronde in Sliedrecht. Vanaf 5 september kunnen vrouwen uit Sliedrecht die zijn geboren in de jaren 1939 t/m 1964 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Hiervoor kunnen zij terecht in het mobiele onderzoekscentrum bij de Haven, aan de Havenstraat te Sliedrecht. Tot ongeveer half november worden ruim 3.500 vrouwen uit Sliedrecht per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in dit onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.Deel dit bericht met je vrienden!