Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alzheimer-koor voor mensen met beginnende dementie'
29aug 2014

Alzheimer-koor voor mensen met beginnende dementie

SLIEDRECHT - Rivas Zorggroep begint in september met een Alzheimer-koor voor mensen met beginnende dementie. Samen met een mantelzorger kunnen zij deelnemen aan het koor. Deze avonden vinden vanaf donderdag 11 september wekelijks plaats in verpleeghuis Waerthove.

,,Zang heeft op mensen met beginnende dementie een positieve invloed”, zegt Ellen Blankvoort, muziektherapeut bij Rivas. ,,Er komen woorden naar boven die er soms niet meer leken te zijn. Muziek zorgt voor ontspanning en brengt herinneringen terug. Het is daarnaast fijn om samen te zingen, contact te maken met anderen en vooral ook om samen plezier te hebben.”
Bekende liederen
Bij dementie gaan mensen terug in de tijd. ,,De dagelijkse en praktische zaken worden snel vergeten, maar teksten van liedjes, psalmen en gezangen zoals die vroeger geleerd zijn blijven vaak bij”, vervolgt Blankvoort. ,,Met het Alzheimer-koor worden daarom ook bekende liederen van vroeger gezongen.” Het koor komt vanaf donderdag 11 september wekelijks van 19.00 tot 20.30 uur bijeen in verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt. De kosten bedragen 20 euro per koppel per maand. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ellen Blankvoort via de Rivas Zorglijn (0900-8440).
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!