Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Directie failliete Helbro: Minimaal negentig medewerkers behouden hun baan'
30aug 2014

Directie failliete Helbro: Minimaal negentig medewerkers behouden hun baan

SLIEDRECHT - 88 van de in totaal 105 chauffeurs van het Sliedrechtse vervoersbedrijf Helbro gaan aan de slag bij andere taxibedrijven. Dat zegt Annie van der Hel, die deel uitmaakt van de directie.

Door Erik de Bruin
Tachtig procent van het groepsvervoer wordt volgens Van der Hel overgenomen door Taxi Haars uit Gorinchem. ,,Dat een onderdeel is van De Vier Gewesten (DVG). Twintig procent gaat naar de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC). Maandag beginnen de scholen weer. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen. De meeste kinderen (Helbro verzorgt onder meer aangepast leerlingenvervoer, red.) krijgen te maken met dezelfde chauffeur  en dezelfde bus. Wat dat aangaat heb ik er het volste vertrouwen in, ook dat onze medewerkers een goede werkgever treffen. De gesprekken die de curator met deze partijen heeft gevoerd, zijn erg goed verlopen.”
Overeenkomsten
De curator is Arthur Ammerlaan van De Koning Advocaten uit Dordrecht. Hij noemt geen aantallen, maar zegt er wel van uit te gaan dat ‘inderdaad’ een (zeer) groot deel van het Helbro-personeel een nieuwe baan aangeboden heeft gekregen. ,,De boedel van Helbro is geen partij bij de overeenkomsten tussen de (voormalige) opdrachtgevers van Helbro en partijen die nu in de plaats van Helbro het vervoer gaan uitvoeren. Gelet op de tussen de boedel van Helbro en overnemende partijen gesloten overeenkomsten ga ik er van uit dat het voorheen door Helbro verrichte vervoer geheel dan wel grotendeels vanaf maandag zal worden uitgevoerd door deze partijen.”
Niet toekomstbestendig
Annie van der Hel heeft samen met met haar man Ton begin 1980 Helbro opgericht. Samen met hun zoon en schoondochter vormen ze de directie. Vrijdagavond 15 augustus werden de medewerkers door de directie gebeld dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd en dat de rechtbank het faillissement die dag heeft uitgesproken. Tegenover Sliedrecht Vandaag gaf Van der Hel aan dat Helbro eind 2013 twee onderzoeksbureaus had ingeschakeld om onafhankelijk van elkaar (ze wisten niet dat ze met hetzelfde onderzoek bezig waren) in kaart te brengen wat het bedrijf moet doen om toekomstbestendig te zijn.  ,,De conclusies kwamen nagenoeg overeen, namelijk dat je alleen op deze wijze, met aandacht voor kwaliteit en service, door kan blijven gaan als je voor schaalvergroting kiest. Dan moet je denken aan ongeveer tweehonderd voertuigen en evenzoveel medewerkers. Garanties dat je dan wel het hoofd boven water houdt zijn er echter niet. Met de huidige bedrijfsomvang zou je bij aanbestedingen lager moeten inzetten, maar dat is onze mentaliteit niet. Voor een bodemprijs kan je dit werk niet doen. Je kan dan niet de kwaliteit en service leveren die cliënten gewend zijn en wat in onze ogen van groot belang is als je kwetsbare groepen (ouderen, mensen met een beperking, leerlingen in het speciaal onderwijs, red.) vervoert.”
Andere medewerkers
Ondanks het failissement behoudt een groot deel van het Helbro-personeel haar baan. ,,Van de zeventien chauffeurs die niet bij een ander vervoersbedrijf gaan werken, zijn er tien langdurig ziek en hebben zeven medewerkers besloten te stoppen. Van de vier kantoormedewerkers hebben er twee een definitief contract getekend, de andere twee zijn in gesprek. Voor het tankstation en de wasstraat is interesse getoond. Daar gaat de curator aankomende week over in gesprek”, aldus Van der Hel, die daarmee aangeeft dat drie medewerkers nog in het ongewisse zijn over hun toekomst. ,,Wat ook geldt voor onze medewerkers in de werkplaats. Dat zijn ook drie werknemers.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!