Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Themabijeenkomst Borstvoeding, de beste start van Rivas in Sliedrecht'
01sep 2014

Themabijeenkomst Borstvoeding, de beste start van Rivas in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Rivas Zorggroep houdt woensdag 17 september de themabijeenkomst Borstvoeding, de beste start. Aanstaande moeders én vaders krijgen tijdens de bijeenkomst meer informatie over (het geven van) borstvoeding. De bijeenkomst vindt plaats in de Rivas-locatie aan de Nic. Beetsstraat 2-6 in Sliedrecht.

Informatie en vragen
De themabijeenkomst staat onder begeleiding van een jeugdverpleegkundige. Bezoekers krijgen tijdens de avond meer achtergrondinformatie over de voordelen van borstvoeding. Daarnaast krijgen ze praktische handvatten voor het geven van borstvoeding tijdens de eerste dagen na de geboorte en voor het combineren van werken en het geven van borstvoeding.

De jeugdverpleegkundige beantwoordt ook de vragen van deelnemers. Zo vragen veel moeders zich af of ze voldoende moedermelk hebben om borstvoeding te kunnen geven. Ook op vragen over bijvoorbeeld de borstkolf en begeleiding bij het geven van borstvoeding krijgen deelnemers deze avond antwoord.

Deskundige begeleiding
Ook na de themabijeenkomst kunnen ouders bij Rivas terecht voor deskundige begeleiding. De lactatiekundige begeleidt en adviseert bij het geven van borstvoeding. Ouders kunnen contact opnemen met de lactatiekundige via borstvoeding@rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440. Afhankelijk van de vraag beantwoordt de lactatiekundige de vraag per mail/telefonisch of maakt een afspraak voor advies aan huis.
 
Aanmelden en kosten
Deelname aan de themabijeenkomst Borstvoeding, de beste start is mogelijk na aanmelding via borstvoeding@rivas.nl. De bijeenkomst begint om 19.45 uur en vindt plaats in de Rivas-locatie aan de Nic. Beetsstraat 2-6 in Sliedrecht. Deelname is gratis.Deel dit bericht met je vrienden!