Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College komt waterliefhebbers tegemoet met bootjeshelling bij gemeentekantoor'
02sep 2014

College komt waterliefhebbers tegemoet met bootjeshelling bij gemeentekantoor

SLIEDRECHT - De gemeente gaat op korte termijn onderzoeken of aan de havenkant van het terrein waar het gemeentekantoor is gevestigd een zwaaihaak kan worden gerealiseerd. ,,Zodat onze inwoners daar hun boot te water kunnen laten en in het weekend en in de zomer de beschikbare parkeergelegenheid op het terrein kunnen gebruiken om hun wagen en trailer te parkeren”, aldus wethouder Hanny Visser-Schlieker, die op de vraag of dit wel een taak is van de gemeente antwoordde dat de gemeenteraad al vele jaren de wens koestert om een bootjeshelling te realiseren langs de rivier.

,,Hier zijn in het verleden twee moties over aangenomen. Toch is er niets van de grond gekomen. Omdat er op korte termijn niets kan, hebben we dit als alternatief bedacht. Om Sliedrechters die graag op het water recreëren toch tegemoet te komen. Vóór de zomer van 2015 moet deze voorziening zijn gerealiseerd.” Visser-Schlieker sprak van een semi-permanente oplossing. ,,Bij een toekomstige dijkverzwaring zou ruimte kunnen ontstaan voor een bootjeshelling. Dan praat je echter over 2030 en verder. Zo lang willen we niet wachten.”
Ze bracht de zwaaihaak vanmiddag naar voren tijdens een persbijeenkomst over het uitvoeringsprogramma van het college voor de bestuurperiode 2014-2018. De titel van het 21 pagina’s tellende stuk is Gewoon doen!  Collega-wethouder Len van Rekom haalde aan dat dit een goed voorbeeld is van de voortvarende aanpak die het gemeentebestuur voor ogen heeft.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!