Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Late Summer Fair belooft ook dit jaar een '
02sep 2014

Late Summer Fair belooft ook dit jaar een

SLIEDRECHT - Omarmd door de gemeenschap en de gemeente. Echt een Sliedrecht-markt. Voor het hele gezin.” Zo omschrijft  Leon Boer kort en bondig de Late Summer Fair die zaterdag 13 september wordt gehouden. Hij zit de stichting Kerkbuurt-West voor die in 2010 werd opgericht om dit jaarlijkse evenement van de grond te tillen. Dit jaar viert de Late Summer Fair  haar eerste lustrum.

Door Erik de Bruin.
,,We doen dat met een muziekfestival op vrijdagavond 12 september. Op dezelfde locatie. Schuin tegenover de Grote Kerk en recht voor het clubgebouw van Crescendo wordt een podium geplaatst”, aldus Boer, die zich al in de handen wrijft, maar ook blij is als al het voorbereidende werk erop zit. ,,We krijgen dit voor elkaar met drie mensen. Naast mijn persoontje maken Eddy Hoogendoorn en Sandra Boer deel uit van het bestuur. We steken er honderden uren in. Elk jaar denk je soms: Ik wil er van af. Zaterdagmiddag om vijf uur, als de fair is afgelopen, is dat gevoel weg en zeggen we allemaal: Wow, volgend jaar weer!”
Hij noemt de Late Summer Fair het leukste festival van Sliedrecht. ,,Je komt de hele dag alleen maar blije mensen tegen. Het grootste succeselement is dat het voor en door Sliedrecht is. De standhouders zijn voornamelijk Sliedrechtse winkeliers. Er zijn uitzonderingen, zoals een ondernemer uit Zwijndrecht die zonnepanelen verkoopt, maar dat komt omdat er in het dorp geen winkeliers zijn die hetzelfde doen.”
‘Breed programma’
Hij vervolgt: ,,Het aanbod is heel breed. Van een christelijk gereformeerd zangkoor tot een tattooshop. Er zijn 100 tot 120 stands. Iedereen staat zichzelf te promoten.” Boer spreekt liever van programma. ,,We noemen het bewust een fair en geen braderie omdat het veel meer is dan alleen kraampjes met koopwaar. Het is een familiefeest. Voor het hele gezin is er van tien tot vijf van alles te beleven. Er zijn zoveel kinderactiviteiten dat het begint te duizelen. Vaders zullen het interessant vinden om bij de autodealers te kijken en op het brandweerplein. Waar bijvoorbeeld ook een klassieke ambulance staat.”
Twintigduizend bezoekers
Hij licht de Sliedrechtse brandweer uit omdat zij voorheen begin september haar Open Dag hield. ,,Nu doen ze dat bij ons. Datzelfde geldt voor Open Monumentendag. Iedereen houdt rekening met de Late Summer Fair en draagt eraan bij. De lokale politieke partijen hebben weer een stand en dat geldt dit jaar ook voor het college. Het is een goede manier om in contact te komen met de samenleving en te horen wat er leeft.  We komen elk jaar op ongeveer twintigduizend bezoekers uit.”
‘Burgerinitiatief’
De samenwerking met de gemeente kan hem wel bekoren: ,,Wij organiseren, zij faciliteren. Prima. Binnen de gemeente wordt de Late Summer Fair beschouwd als een schoolvoorbeeld van burgerinitiatief. De gemeente heeft vertrouwen in ons. Het muziekfestival dat we er dit jaar op vrijdagavond bij organiseren, is daar een uitstekend voorbeeld van. De vergunningaanvraag was geen probleem.” Net als de fair is het festival, dat om 19.00 uur begint en tot 01.00 duurt, volgens Boer georiënteerd op gezinnen. Achtereenvolgens is er een Kidsdance (‘een interactieve show waar de kinderen in het publiek bij worden betrokken’), Crescendo Show, Bigband Blast en de Top 2000 Tour, een formatie van muzikanten die in bands van bekende artiesten spelen en nummers ten gehore brengen die bij een groot publiek in de smaak vallen. Het slotakkoord wordt verzorgd door DJ Robert Silvaro, die niet alleen in zijn woonplaats aan de weg timmert, maar ook (ver) daarbuiten.
Sponsorovereenkomst
Boer: ,,Het muziekfestival houdt verband met onze eerste lustrumviering en is in principe eenmalig, maar als het een heel groot succes wordt, weet je het natuurlijk nooit.” Wat de komende jaren in elk geval wordt voortgezet zijn de Goede Doelen-kramen, die worden gefinancierd door Rabobank Merwestroom. ,,We hebben een meerjarige sponsorovereenkomst gesloten met de Rabobank. Vanzelfsprekend zijn we daar ontzettend blij mee. Het zegt ook wel iets over de goede naam die de Late Summer Fair heeft opgebouwd. We wilden het evenement op de kaart zetten en dat is ruimschoots gelukt.” Wel met het geluk dat het bij elke editie mooi weer is geweest. ,,Als je ‘s morgens om vier uur uit bed stapt om aan de slag te gaan, is het donker en grauw. Een paar uur later wordt het licht, verdwijnen de wolken en komt de zon op. Terwijl je druk bezig bent met het neerzetten van de stands weet je dat het een prachtige dag wordt met heel veel blije mensen. Zo is het altijd geweest en daar rekenen we dit jaar weer op. Met dat verschil dat we vrijdagavond ‘iets’ later naar bed gaan.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!