Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA-fractie is bang voor armoedeval door huurverhogingen'
04sep 2014

CDA-fractie is bang voor armoedeval door huurverhogingen

SLIEDRECHT - Uit onderzoek dat de woningcorporaties in de regio Zuid-Holland Zuid hebben laten uitvoeren, is gebleken dat dertien procent van de huurders in 2012 meer huur betaalde dan ze zich kon veroorloven waardoor ze onder de armoedegrens terecht zijn gekomen. De Sliedrechtse CDA-fractie laat in een vanavond verstuurd persbericht weten dat zij dit zeer zorgelijk vindt en heeft derhalve schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

De christendemocraten willen van het college weten of deze cijfers ook voor Sliedrecht gelden. Ook vraagt de CDA-fractie hoeveel huurders een huurachterstand hebben waardoor huisuitzetting dreigt en of het college voldoende mogelijkheden heeft voor crisisopvang bij huisuitzettingen zodat mensen niet op straat komen te staan.
Fractievoorzitter Ton Spek: ,,Uit het onderzoek is gebleken dat in 2012 dertien procent van de huurders gemiddeld honderd euro per maand moest bezuinigen op andere uitgaven en daardoor onder de armoedegrens kwam. Tussen 2012 en 2014 zijn de huren nogmaals met gemiddeld 9,2 procent verhoogd zonder verdere compensatie waardoor kan worden aangenomen dat het percentage aanmerkelijk is verhoogd.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!