Alles over Sliedrecht...
05sep 2014

Commissaris van de Koning maakt kennis met de Drechtsteden en Koninklijke IHC

SLIEDRECHT - Jaap Smit, die in januari werd benoemd tot commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bracht donderdag een kennismakingsbezoek aan de Drechtsteden. Leidend thema tijdens zijn eerste werkbezoek aan deze streek was de Drechtsteden als maritieme topregio.

De commissaris werd op de Ark van Noach in Dordrecht ontvangen door het Drechtstedenbestuur. Voorzitter Arno Brok vertelde over de samenwerking in de Drechtsteden en de regionale portefeuillehouders economie en maritiem Richard Korteland en Hans Tanis schetsten een beeld van de maritieme economie in de regio en bovenregionale samenwerkingsverbanden als Zuidvleugel, Vlaams-Nederlandse Delta en Deltri. Na de uiteenzettingen op de ark begaf het gezelschap zich met de Veerdienst III naar IHC in Sliedrecht waar directielid Bas Noorland een presentatie gaf over de ontwikkelingen van het innovatieve bedrijf, dat wereldwijd opereert in baggeren, off-shore en natte mijnbouw. Behalve in Sliedrecht heeft IHC, dat op 20 juni het predikaat Koninklijk kreeg toegekend, in Zuid-Holland vestigingen in Krimpen aan den IJssel, Kinderdijk en Hardinxveld-Giessendam. Er werken drieduizend mensen en er zijn gemiddeld honderd vacatures. Daarna kreeg het gezelschap – voorzien van veiligheidsschoenen,- brillen- en helmen een rondleiding door het imposante bedrijf.
Bachfestival
De kennismaking werd besloten met een kort bezoek aan de Grote Kerk in Dordrecht waar stadsbeiaardier Cor Ardesch een toelichting gaf bij het Bachorgel en natuurlijk ook iets liet horen. De commissaris toonde zich onder de indruk van de technologie in de Drechtsteden. Later deze maand keert hij terug naar Dordrecht voor de opening van het Bachfestival.
Bron: Erikde Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!