Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers Dromen Zonder Beperking kunnen op elkaar bouwen'
07sep 2014

Vrijwilligers Dromen Zonder Beperking kunnen op elkaar bouwen

SLIEDRECHT - De begin april opgerichte lokale stichting Dromen Zonder Beperking hield zaterdag haar eerste vrijwilligersdag c.q. teambuilding. De bestuursleden en vrijwilligers hadden deze middag en avond vrijgemaakt om samen door te brengen.

De coördinatoren Esther Nugter en Milou van Liere hadden een programma voorbereid waarin teambuilding centraal stond. Elkaar beter leren kennen, op elkaar vertrouwen, samenwerken en elkaar aanvullen werden uitgediept aan de hand van een aantal spellen. ,,Dit gaf veel hilariteit, maar het zette ook aan tot nadenken”, aldus voorzitter Peter de Borst. ,,Educatie op het gebied van tiltechnieken, begeleiden bij transfers en het op een verantwoorde wijze omgaan met een rolstoel op straat mocht niet ontbreken.” Hij nam de vrijwilligers mee in deze materie. ,,Waarin de praktijk centraal stond. Zelf ervaren, zelf doen en zelf oplossen was de kern.” De avond werd gevuld met een barbecue. Alle vrijwilligers hadden thuis iets voorbereid.
Droomwensen 
De stichting wil dromen van een ander waarmaken. De Borst: ,,Het bestuur is ervan overtuigd dat het met die onderlinge samenwerking bij de vrijwilligers goed zit. Dat hebben we deze dag ruimschoots mogen zien en merken.” Hij vroeg nog aandacht voor het volgende: ,,Kent  u … die oude, blinde en afhankelijke mevrouw die nog graag een keertje naar de kust gaat om het zand en de zee te voelen. Die jongere met een vorm van autisme die graag zijn grenzen wil verleggen om op een podium te staan met anderen. Dat kindje van acht met een dwarslaesie die heel graag eens mee wil doen met een vechtsport om voor zichzelf te leren opkomen. Wij zoeken samenwerking. Kijk op www.dromenzonderbeperking.nl of mail naar info@dromenzonderbeperking.nl en droom mee.” Dromen Zonder Beperking is reeds met een aantal droomwensen van mensen met een beperking aan de slag gegaan. De ‘dromers’ hebben gemeen dat ze uit Sliedrecht komen.
Zaterdag 13 september neemt de stichting deel aan de Late Summer Fair. De reclamebanner die op beide foto’s pronkt en die voor dit evenement is gemaakt, is geschonken door Kom Aan Tafel! op de Kerkbuurt.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!