Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Musea, Grote Kerk en Dijksynagoge actief tijdens Open Monumentendag'
08sep 2014

Musea, Grote Kerk en Dijksynagoge actief tijdens Open Monumentendag

SLIEDRECHT - De Grote Kerk, de Dijksynagoge, het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum nemen deel aan Open Monumentendag. Zaterdag 13 september laten ze zien wat ze in huis hebben.

De Grote Kerk aan de Kerkbuurt is van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In de kerk kan de tentoonstelling ‘De reis van je leven, van doop tot de dood’ worden bezichtigd. Ook is er een speurtocht rond verhalen uit de Bijbel die met reizen te maken hebben, treedt de blokfluitgroep Uno op, wordt het orgel bespeeld, is er een boeken- en brocantemarkt en worden de vaandels van tamboerijngroep Hadassa tentoongesteld. Buiten wordt een Fair Trade-terras ingericht.
Sliedrechts Museum
Het Sliedrechts Museum midden op de Kerkbuurt (zie foto) is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Naast de gebruikelijke tentoonstelling is er op 13 september een extra expositie, getiteld: Grafiek van Nederlandse kunstenaars 1850-1950, een selectie uit het bezit van oud-bestuurslid J.A. Mijnster. De tentoonstelling ‘950 jaar Sliedrecht’ kan nog altijd worden bezichtigd. De toegang is gratis.
Dijksynagoge
De synagoge aan de Rivierdijk is zaterdag toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. De vrijwilligers verzorgen rondleidingen, er is een tentoonstelling over de restauratie van de synagoge en bezoekers kunnen de Bijbelse plantentuin bewonderen.
Baggermuseum
Naast de gebruikelijke expositie is er een kleine tentoonstelling ingericht over reizende baggeraars. Baggeraars reisden en reizen heel wat af. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Molendijk.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!