Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tablis Wonen presenteert concrete plannen aan bewoners Staatsliedenbuurt'
09sep 2014

Tablis Wonen presenteert concrete plannen aan bewoners Staatsliedenbuurt

SLIEDRECHT - Ruim 250 bewoners van de Staatsliedenbuurt namen maandagavond in het GriendenCollege kennis van de concrete plannen die Tablis Wonen heeft met de huurwoningen in de wijk. Ze kregen te horen dat het aantal sociale huurwoningen wordt teruggebracht van 428 naar 350. ,,Vooral boven-benedenwoningen worden vervangen door nieuwbouwwoningen. De resterende 190 woningen worden ‘op hoog niveau’ gerenoveerd”, aldus Tablis, die vanaf 2016 de plannen ten uitvoer brengt.

In 2011 had Tablis Wonen aangekondigd dat de woningen aan het einde van de exploitatietermijn zijn en dat er een keuze moet worden gemaakt: of hoogwaardig renoveren of vervangen door nieuwbouw.  ,,De tussenliggende tijd is gebruikt om met bewoners en medewerkers van de gemeente een wijkvisie te maken. Daarnaast heeft bij vrijwel alle woningen onderzoek plaatsgevonden naar de woon- en bouwtechnische staat. De uitkomsten hiervan hebben geleid tot de plannen die gisteravond werden gepresenteerd.”
‘Gemengde gevoelens’
Volgens Tablis hoorden de aanwezige bewoners de informatie met gemengde gevoelens aan. ,,Teleurstelling was er vooral over het feit dat niet kon worden aangeven wat voor type nieuwbouw terugkomt.” De startnotitie – met daarin opgenomen de plannen – wordt eerst voorgelegd aan de gemeenteraad, die daar naar verwachting in oktober een besluit over neemt. Tablis gaat samen met bewoners concrete plannen maken voor de nieuwbouw en de inhoud van de renovatie. Een aantal aanwezigen had daar al wel een idee over. ,,Woningen geschikt voor senioren zodat de oudere bewoners uit de bovenwoningen gewoon in hun buurt kunnen blijven wonen.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!