Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweer bouwt container om naar '
12sep 2014

Brandweer bouwt container om naar

SLIEDRECHT - Brandveiligheidsvoorlichting geven aan de hand van herkenbare voorbeelden.

De brandweer doet meer dan alleen blussen. Op zaterdag 13 september opent burgemeester Van Hemmen in Sliedrecht de mini-woning van de brandweer Zuid-Holland Zuid.

Deze container, door de brandweer zelf omgebouwd naar mini-woning, wordt zaterdag voor het eerst in gebruik genomen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, gesimuleerd in deze verplaatsbare mini-woning, worden brandpreventieve maatregelen gedemonstreerd.

Uw brandweer doet meer dan alleen blussen: zij geeft voorlichting De brandweer geeft brandveiligheidsvoorlichting. Zij kent als geen ander de oorzaken van brand, waardoor zij gericht advies kan geven. Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft zichzelf het doel gesteld: “minder branden, minder slachtoffers en minder schade”.

Het geven van voorlichting en het werken aan bewustwording over brandveiligheid draagt bij aan dit doel. “Toen één van onze operationele containers moest worden vervangen, heb ik het idee geopperd om deze om te gaan bouwen tot een mini-woning”, vertelt Marco Troost, hoofd Brandveilig leven en Toezicht. “We hebben de container helemaal gestript en opnieuw ingericht als huis, om zo ons verhaal te kunnen verduidelijken”.

De container werd voorheen gebruikt als ontsmettingsunit, welke ingezet wordt bij een incident met gevaarlijke stoffen. De container was aan vervanging en modernisering toe, waardoor er een nieuwe ontsmettingsunit is aangeschaft.

Van ontsmettingsunit naar voorlichtingscontainer
In de verplaatsbare woning kunnen bezoekers, samen met een voorlichter, een kijkje nemen. Tijdens de rondleiding ervaren ze de grootste brandveroorzakers, gesimuleerd met rook en vuur. Zo wordt er gesproken over brand in de oven, afzuigkap, droger, fri-tuurpan, afvalbak en natuurlijk de meterkast. Ook wordt er tijdens de rondleiding gesproken over roken in bed en kinderen die spelen met vuur. Buiten de container wordt er informatie gegeven over veilig BBQ-en.Deel dit bericht met je vrienden!