Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Extra zonnige Late Summer Fair voor Dromen Zonder Beperking en Rode Kruis Sliedrecht'
15sep 2014

Extra zonnige Late Summer Fair voor Dromen Zonder Beperking en Rode Kruis Sliedrecht

SLIEDRECHT - ‘In de wolken op de Late Summer Fair.’ Deze kop plaatste  Sliedrecht Vandaag gisteren boven het eerste deel van de fotoreportage. Daarmee verwijzend naar de meest prominente foto van een jongen die letterlijk in de lucht trapte. Een nieuwe vrijwilliger van Dromen Zonder Beperking – een plaatselijke stichting die begin april is opgericht – was zaterdag twee uur lang in figuurlijke zin met zijn hoofd in de wolken.

,,In feite is dit de eerste droomwens die in vervulling gaat”, vertelt Angelique de Rooij, die Ricardo begeleidt tijdens zijn vuurdoop als vrijwilliger. ,,Omdat ik ook een beperking heb, wil ik graag een steentje bijdragen.” Die beperking is autisme. Ricardo woont op De Merwebolder. ,,Toen hij contact zocht met Esther (één van de twee coördinatoren, red.) en Esther dit aan ons voorlegde, kwamen we op het idee om Ricardo bij de Late Summer Fair te betrekken.” Om te kijken of het van twee kanten bevalt. Ricardo lacht als hem wordt gevraagd of het voor herhaling vatbaar is. ,,Er was een goede klik.” Angelique: ,,Het ging perfect. We hebben veel mensen gesproken en hen verteld over wat we als stichting beogen, de droomwensen die uitgevoerd gaan worden en de dromenboom die bij onze kraam hangt.”
Rolstoelbus
Ook voor het Rode Kruis Sliedrecht was het een bijzondere dag. Bij hun stand werd de nieuwe rolstoelbus gepresenteerd die kon worden aangeschaft dankzij een anonieme gift.  Onderaan de fotocollage is de bus te bewonderen.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!