Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Muziekworkshops SOJS gaan begin oktober van start'
15sep 2014

Muziekworkshops SOJS gaan begin oktober van start

SLIEDRECHT - In Jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg wordt maandag 29 september vanaf 19.00 uur de introductieavond van de muziekworkshops gehouden. De introductie wordt gegeven door Randy Hoekwater, die als muziekdocent is verbonden aan Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS).

De workshop bestaat uit de onderdelen zang, drum, (bas) gitaar – zowel elektrisch als akoestisch – en het is mogelijk om als band één uur begeleiding te krijgen. De start is maandagavond 6 oktober om 18.00 uur. De lessen lopen door tot 22.30 uur. Voor de jongste deelnemers is het bij voldoende aanmeldingen mogelijk de workshop al ‘s middags te laten plaatsvinden. Deelname kost 50 euro per persoon voor jongeren van 8 tot en met 26 jaar.
Deelnemers ouder dan 26 betalen 65 euro. In totaal zijn er tien lessen in kleine groepen. De laatste les is maandag 15 december. Tijdens de schoolvakantie zijn er geen lessen. De workshop wordt afgesloten met een presentatie in de concertzaal van Elektra waar het geleerde aan familie, vrienden en geïnteresseerden mag worden getoond. Deze eindpresentatie staat gepland op zondag 21 december. Hoekwater (zie foto) is een ervaren docent die zijn muzikale talenten al van zeer jongs af aan heeft ontwikkeld. Naast scholierenbandjes speelde hij in diverse opkomende popgroepen op verschillende instrumenten en was hij zanger bij VOF de kunst.
Tegenwoordig wordt Hoekwater vaak uitgenodigd als gastmuzikant in bekende Nederlandse popgroepen en geeft hij les op diverse muziekscholen in heel Nederland. Hij besteedt tijdens de lessen veel aandacht aan improviseren. Verschillende genres komen aan bod, zoals jazz, blues, rock, funk en soul.
BRon: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!