Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Druk bezocht open huis Waerthove'
15sep 2014

Druk bezocht open huis Waerthove

SLIEDRECHT - Honderden inwoners van Sliedrecht hebben zaterdag 13 september de nieuwe en ruime appartementen in gebouw Noorderwaert van Waerthove bekeken. Geïnteresseerden konden tijdens de open dag een kijkje nemen in deze volgende fase van de nieuwbouw van deze Rivas-locatie.

Activiteiten
Het open huis vond gelijk plaats met de Late Summer Fair. Er waren veel activiteiten op de Kerkbuurt en ook op het parkeerterrein voor Waerthove konden jong en oud genieten. Iedere bezoeker kreeg informatie over de zorg van Rivas en de voortgang van de nieuwbouw. ‘De Band ‘Heeren van het Goede Leven’ verzorgde tijdens het open huis voor een vrolijke noot’, zegt Nel Jongeneel, teamleider bij Rivas. ‘En voor iedereen stond een kopje koffie of thee met iets lekkers klaar.’

Appartementen
Daarna konden de bezoekers de nieuwe appartementen in gebouw Noorderwaert bezichtigen. ‘Zij konden met eigen ogen zien hoe mooi deze appartementen zijn geworden’, zegt Nel Jongeneel. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer, slaapkamer, eigen sanitair, een keukenblok en een inpandig balkon.

‘Onze bewoners kunnen hier zelfstandig wonen en leven, maar met de zekerheid van 24 uur per dag zorg in de buurt’, vult haar collega Wil de Zwarte aan. ‘Daarnaast kunnen zij natuurlijk gebruikmaken van alle faciliteiten die Waerthove te bieden heeft.’

Woongroepen
Vorig jaar mei vond ook een open huis plaats in Waerthove. Toen was de eerste fase van de nieuwbouw klaar: de woongroepen voor mensen met dementie. ‘Hier wordt de zorg geleverd volgens de principes van kleinschalige zorg’, verduidelijkt Twan van de Munckhof, regiomanager bij Rivas.

Verder is het restaurant vernieuwd en worden na de sloop van de oude woonvoorzieningen mooie tuinen aangelegd. ‘Zo ontstaat in het nieuwe Waerthove een mooie, veilige en gastvrije plek om te wonen. Het is een moderne en eigentijdse gezondheidszorgvoorziening die klaar is om ook in de toekomst professionele en mensgerichte zorg te leveren.’

Naar verwachting zijn alle bouwwerkzaamheden begin 2015 afgerond. Dan wordt het compleet vernieuwde Waerthove officieel geopend.

Meer informatie
Verpleeghuis Waerthove is altijd op zoek naar vrijwilligers die actitviteiten willen ondernemen met de bewoners.

Interesse? Neem dan contact op met Janny van de Linden via Rivas Zorglijn 0900-8440. Voor meer informatie over Waerthove en andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

Bovenste foto:
Fotobijschrift : Alle bezoekers van het open huis werden ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Onderste foto:
Fotobijschrift : Alle geïnteresseerden konden met eigen ogen de nieuwe appartementen Noorderwaert bekijken.

 

 

Zie ook:
Opening wellnessplein in verpleeghuis Waerthove (di, 15 apr 2014)
Feestelijke avond voor vrijwilligers Waerthove (ma, 14 apr 2014)
Professioneel kookadvies voor medewerkers Waerthove (do, 27 mrt 2014)
Poverpotten in verpleeghuis Waerthove (di, 31 dec 2013)
Internationale erkenning voor Waerthove (vr, 6 sep 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!