Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie ook in Sliedrecht de straat op in nieuwe uniforms'
16sep 2014

Politie ook in Sliedrecht de straat op in nieuwe uniforms

SLIEDRECHT - Alle politieagenten in Nederland worden in een nieuw jasje gestoken. Nu het politiedistrict Rotterdam aan de beurt is, heeft ook een aantal Sliedrechtse agenten een nieuw uniform gekregen. Klaas Blokland en zijn collega Janco de Pijper laten zien hoe ze vanaf heden gekleed gaan.

,,Het is nog even wennen. Voor onszelf, maar natuurlijk ook voor de mensen op straat”, aldus Blokland, die het blauw-gele outfit omschrijft als moderner en stoerder. ,,En comfortabeler”, vult De Pijper aan. ,,Het draagt gemakkelijker.” Dat laatste heeft vooral te maken met het feit dat het steekwerende vest over de polo heen wordt gedragen in plaats van eronder. Blokland: ,,Voor mijn gevoel oogt het minder sociaal, maar dat zal een kwestie van gewenning zijn. Wanneer ik als wijkagent bijvoorbeeld een verzorgingshuis binnenstap, zal ik het vest uitdoen. Op straat houd ik hem natuurlijk aan.”
Binnen twee weken zijn alle agenten in Rotterdam en omgeving voorzien van hun nieuwe uniform en heeft de kleur wit definitief plaatsgemaakt voor geel. Nog wel in combinatie met donkerblauw. De veelgebezigde term ‘blauw op straat’ kan dus gehandhaafd blijven.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!