Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verpleeghuis Waerthove showt haar nieuwe appartementen'
16sep 2014

Verpleeghuis Waerthove showt haar nieuwe appartementen

SLIEDRECHT - Honderden inwoners van Sliedrecht hebben zaterdag de nieuwe appartementen in gebouw Noorderwaert van Waerthove bekeken. Geïnteresseerden konden tijdens de Open Dag een kijkje nemen in de volgende nieuwbouwfase.

Het Open Huis vond gelijktijdig plaats met de Late Summer Fair. Er waren veel activiteiten op de Kerkbuurt. Ook op het parkeerterrein voor Waerthove was van alles te zien en te beleven. Elke bezoeker kreeg informatie over de zorg van Rivas en de voortgang van de nieuwbouw. De Band ‘Heeren van het Goede Leven’ zorgde voor een vrolijke noot en voor iedereen stond een kopje koffie of thee met iets lekkers klaar.
Zelfstandig wonen
Daarna konden de bezoekers de nieuwe appartementen bezichtigen. ,,Elk appartement heeft een ruime woonkamer, slaapkamer, eigen sanitair, een keukenblok en een inpandig balkon”, legt Wil de Zwarte van Rivas uit. ,,Onze bewoners kunnen hier zelfstandig wonen en leven, maar met de zekerheid van 24 uur per dag zorg in de buurt. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van alle faciliteiten die Waerthove te bieden heeft.”
Begin 2015
Vorig jaar mei vond ook een open huis plaats in het verpleeghuis. Toen was de eerste fase van de nieuwbouw klaar: de woongroepen voor mensen met dementie. Verder is het restaurant vernieuwd en worden na de sloop van de oude woonvoorzieningen tuinen aangelegd. Naar verwachting zijn alle bouwwerkzaamheden begin 2015 afgerond. Dan wordt het compleet vernieuwde Waerthove officieel geopend.
Vrijwilligers
Waerthove is altijd op zoek naar vrijwilligers die activiteiten willen ondernemen met de bewoners. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Janny van de Linden via de Rivas Zorglijn: tel. 0900-8440.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!