Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurt Bestuurt ziet lange adem beloond met steeds meer (publieke) belangstelling'
18sep 2014

Buurt Bestuurt ziet lange adem beloond met steeds meer (publieke) belangstelling

SLIEDRECHT - De aanhouder wint. Esther Nugter zei het al in mei toen Buurt Bestuurt Sliedrecht-Oost voor het eerst samenkwam in de buitenlucht. Gisteravond vond in de Karekietstraat (elke maand wordt een andere locatie bezocht) de vijfde bijeenkomst plaats om met buurtbewoners te praten over de leefbaarheid in hun straat en wijk. De opkomst is de afgelopen maanden telkens iets gestegen. Ditmaal waren er ongeveer vijftien buurtbewoners. Zij gingen niet alleen in gesprek met de leden van Buurt Bestuurt, maar  ook met gemeenteraadsleden van de SGP-ChristenUnie en de VVD (eerder liet PRO Sliedrecht al eens zijn licht schijnen), de burgemeester, een ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid en de wijkagent. RTV Holland-journalist Peter Donk, die in Sliedrecht woont, maakte opnames voor het radioprogramma ‘Als de avond valt’.

,,We begonnen om half acht. Binnen vijf minuten kwamen er van alle kanten mensen aanlopen. We waren blij dat we koffie, limonade en koeken bij ons hadden”, blikt Amy Bovendeaard terug. ,,Er waren vooral bewoners van de seniorenflat. We kregen onder andere vragen over openbare parkeerplaatsen voor mensen met een invalidekaart. Ze wilden weten of dit mogelijk is in een woonwijk of dat alleen een kaart op kenteken mogelijk is. Hier gaan we nog even contact over opnemen met de gemeente. Een meneer beklaagde zich over de toegang tot de wijk. Ook waren er weer enkele klachten over te hard rijden en werd er gesproken over het water rond de flat en de stankoverlast.”
Opzoomeravond- of middag
Ze vervolgt: ,,De bewoners zouden graag enkele aanpassingen zien in de leefomgeving en nemen hierover contact op met Tablis Wonen. Ook werd het idee geopperd een soort opzoomeravond- of middag te organiseren.  Rommel in de buurt opruimen, onkruid wieden en af en toe een pauze met een bakje koffie of thee met wat lekkers. Een aantal bewoners heeft zich hiervoor opgegeven. Voor het buurttoezicht in Sliedrecht-Oost was er ook goed nieuws want daar was iemand erg in geïnteresseerd. De contactgegevens zijn doorgegeven.”
Lampionoptocht
Buurt Bestuurt loopt ook al geruime tijd met een idee rond en brengt dat woensdagavond 29 oktober ten uitvoer. Bovendeaard:  ,,In het kader van het Donkere Dagen Offensief van de politie gaan we samen met de wijkagent, de gemeente en De Hooizolder een lampionoptocht organiseren. Het NME-centrum en de natuurspeeltuin houden al een aantal jaren op de woensdag na de herfstvakantie een lampionoptocht om het seizoen af te sluiten. Dit jaar slaan we de handen ineen. We starten op twee locaties in de wijk, komen samen bij Klaas Vaak om van daaruit naar De Hooizolder te lopen. Daar drinken we wat chocolademelk en kunnen nog meer kinderen aansluiten. Omdat we mensen willen attenderen op het feit dat het steeds vroeger donker wordt waardoor woninginbrekers hun slag kunnen slaan, nodigen we de kinderen uit een zaklantaarn mee te nemen en zich te verkleden en/of te schminken als boef of agent. De kinderen kunnen dan de huizen inschijnen om te laten zien dat we langslopen.”
Inschrijven
,,’s Middags kunnen ze in De Hooizolder een lampion knutselen. Er zijn al kinderen die zich hebben ingeschreven in het NME-centrum. Er is plek voor zo’n vijftig kids. We proberen nog een extra plek te creëeren om lampionnen te maken. Zodra hier meer over bekend is maken we dat bekend via Twitter, Facebook en de lokale media. Dat geldt ook voor de route met vertrekpunten.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!