Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verenigingsleven en vrijwilligerswerk heft een stukje eenzaamheid op'
18sep 2014

Verenigingsleven en vrijwilligerswerk heft een stukje eenzaamheid op

SLIEDRECHT - 30% van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit kan komen door persoonlijke factoren als echtscheiding, verlies van een dierbare of gezondheidsverlies. Ook maatschappelijke factoren kunnen een rol spelen zoals het ontbreken van participatie aan de samenleving door een klein sociaal netwerk, werkloosheid, schuldenproblematiek etc. Erbij in Sliedrecht, een initiatief van lokale zorg- en welzijnsorganisaties, wil aandacht vragen voor het onderwerp ‘ eenzaamheid’.

Het Kom erbij Festival op 27 september 2014 op het terrein Busstation, Simon Stevinstraat is de aftrap in de Week tegen Eenzaamheid. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting, een gezamenlijke lunch etc. Een onderdeel van het festival is de informatiemarkt. Meer dan twintig organisaties, stichtingen, verenigingen en geloofsgemeenschappen presenteren zichzelf en laten zien aan welke activiteiten men kan deelnemen.

Ook het vrijwilligerswerk in Sliedrecht wordt onder de aandacht gebracht. Vrijwilligers zijn hard nodig in tal van sectoren, maar het biedt ook voordelen; mensen leren kennen, werkervaring opdoen, gezond en actief blijven etc. En ja, het heft (een stukje) eenzaamheid op!Deel dit bericht met je vrienden!