Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Extra geldpotje voor huishoudelijke hulp kan je als gemeente niet laten liggen'
20sep 2014

Extra geldpotje voor huishoudelijke hulp kan je als gemeente niet laten liggen

SLIEDRECHT - Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag is een motie aangenomen waardoor er voor gemeenten veertig miljoen euro extra beschikbaar komt voor huishoudelijke hulp. ,,Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een gemeente vóór woensdag 15 oktober officieel een aanvraag indienen bij het ministerie van VWS”, aldus gemeenteraadslid Ria de Mul, die namens de fractie van de SGP-ChristenUnie in Sliedrecht wil weten of het college hiervan op de hoogte is en een aanvraag heeft ingediend.

,,Óf dat nog gaat doen. De gemeente heeft al met zoveel bezuinigingen te maken dat je een extra potje met geld niet kan laten liggen. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daar is geld voor nodig.” Ze legt uit dat als gemeenten vóór 15 oktober een verklaring indienen waarin ze aangeven dat ze vóór 1 december een plan zullen indienen dat ze dan, na indiening van het plan, het gehele voorziene bedrag voor 2015 ontvangen. ,,Echter, als er niets wordt ingediend, krijg je ook geen extra geld.”
De Mul stelt dat veel mensen zich grote zorgen maken over hoe de huishoudelijke hulp via de Wmo per 1 januari 2015 is geregeld. ,,Veel gemeenten bezuinigen hierop of schrappen de huishoudelijke hulp helemaal. Wij willen weten wat de stand van zaken is in de gemeente Sliedrecht.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!