Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Werken op de Moestuin in de Middeleeuwen'
22sep 2014

Werken op de Moestuin in de Middeleeuwen

SLIEDRECHT - De leerlingen van Groep 6 van OBS "De Wilgen" in Sliedrecht zullen in het kader van "Werken op de Moestuin in de middeleeuwen" aanstaande maandag 22 september 2014 groenten gaan oogsten op de sociale moestuin in Sliedrecht.

De groenten zijn eerder door de scholieren gezaaid en nu is het tijd voor de oogst. De leerlingen zullen min of meer middeleeuws gekleed zijn en ze worden begeleid door een aantal volwassen middeleeuwers, onder meer bekend van eerdere activiteiten, zoals onlangs nog het proeven van de Baggerburger.

Ongeveer 14:15 vertrekt de groep vanaf OBS "De Wilgen" te voet naar de sociale moestuin. Rond 14:30 vangt het wieden op de moestuin aan en zullen pompoenen geoogst worden. Hierna, 15:00 uur, worden de pompoenen in een kruiwagen geladen en naar een bestemming gebracht. Het is de bedoeling dat de scholieren middeleeuwse pompoensoep zullen gaan bereiden en deze uit serveren. Hierover volgen nadere mededelingen. Om 15:15 zullen de leerlingen terugkeren naar de school.

Andermaal een apart moment in het kader van "Sliedrecht 950 jaar" Het zal een fraaie aanblik zijn de stoet leerlingen en de middeleeuwers onderweg te zien en hun activiteiten te volgen op de sociale moestuin.Deel dit bericht met je vrienden!