Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mega-pompoenen en historische oogst op Sociale Moestuin'
23sep 2014

Mega-pompoenen en historische oogst op Sociale Moestuin

SLIEDRECHT - De bewoners van Serviceresidentie Drechtstreek kregen vandaag pompoensoep geserveerd. Deze verrassende maaltijd dankten ze aan de leerlingen van groep 6 van OBS De Wilgen, die de voorbije vier maanden twee mega-pompoenen hebben gekweekt op de Sociale Moestuin.

Gistermiddag wandelden de kinderen van school naar de Lijsterweg om de oogst op te halen en deze met behulp van twee kruiwagens (beide pompoenen wegen ongeveer veertig kilo) naar de nabijgelegen ouderenflat te brengen. Ze waren opvallend gekleed. De leerlingen droegen Middeleeuwse kostuums, die zijn vervaardigd met behulp van De Stoffenkraam en Conny de Groot van het comité ‘Sliedrecht 950 jaar’.
Schooldirecteur Joost Verhoef maakt ook deel uit van dit comité. Hij initieerde de teelt van historische groenten. Beter gezegd: vergeten groenten. Gele kroten en wortels worden niet meer verkocht, alsmede allerlei ‘verdwenen’ biet- en koolsoorten. Tijdens de Middeleeuwse markt die zaterdag 4 oktober op het Burgemeester Winklerplein wordt gehouden, wordt het (verre) verleden in ere hersteld.
Bron: Erik de Bruin,.


Deel dit bericht met je vrienden!