Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wmo en jeugdzorg worden tijdelijk losgekoppeld in Sliedrecht'
23sep 2014

Wmo en jeugdzorg worden tijdelijk losgekoppeld in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Het Sociaal Team Sliedrecht (STS), dat in het leven is geroepen om de decentralisaties Wmo en jeugdzorg in goede banen te leiden, wordt tijdelijk in tweeën gesplitst. Voor beide teams worden afzonderlijke kwartiermakers aangesteld.

Dit voornemen is de afgelopen dagen met beide partners binnen het Sociaal Team besproken, te weten: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en Rivas/Centrum voor Jeugd en Gezin. Beide herkennen volgens de gemeente de nut en noodzaak van deze tijdelijke koerswijziging en zijn bereid hier uitvoering aan te geven. In de planvorming blijft op termijn sprake van één Sociaal Team Sliedrecht voor alle inwoners van 0 tot 100-plus. Ook de gezamenlijke zoektocht naar één dak (voor loket- en backofficefuncties STS) zal voortgang blijven vinden.
Wethouder Hanny Visser-Schlieker zegt er alle vertrouwen in te hebben dat deze tijdelijke koerswijziging leidt tot betere resultaten als opmaat naar de definitieve aanpak in 2015 en verder. In aanloop naar de veranderingen worden inwoners vanaf eind oktober geïnformeerd over hoe de nieuwe zorgtaken in Sliedrecht worden georganiseerd.


Deel dit bericht met je vrienden!