Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zo'
23sep 2014

Zo

SLIEDRECHT - ‘Wilt u een wens in onze droomboom hangen?’ Dat was de vraag die tijdens de Late Summer Fair aan vele voorbijgangers werd gesteld door de vrijwilligers van de stichting Dromen Zonder Beperking. Iedereen die dat wilde, kreeg de kans een wens in te dienen voor iemand waarvan ze vinden dat hij of zij extra positieve aandacht verdient.

Aan het einde van de dag werden uit de tientallen aanmeldingen drie mensen geselecteerd om in de week erop te worden verrast met een attentie. ,,Vooral vanwege de wetenschap dat iemand de tijd heeft genomen op een positieve manier aan een ander te denken. Iets wat helaas niet altijd meer vanzelfsprekend is in onze samenleving.”
Reuma-aanvallen
Afgelopen vrijdag hadden voorzitter Peter de Borst en coördinator Esther Nugter de schone taak om in de vorm van een taart deze blijde boodschap te bezorgen. Allereerst werd een bezoek gebracht aan Gera, Rilana en Marianne. Gera heeft een beperking. Ze werd aangemeld door Rilana, een alleenstaande moeder. Rilana vertelde dat het dankzij de steun en aanwezigheid van Gera toch mogelijk is om in de periodes dat ze hevige reuma-aanvallen heeft de wekelijkse bezoeken van haar dochter Marianne (die bij haar vader woont) door te laten gaan. ,,Als ik Gera niet had, zou ik mijn dochtertje veel minder vaak zien. Ik ben zo blij met en dankbaar voor deze lieve vrouw. Onze band gaat vele malen verder dan ‘gewoon vriendinnen’. Marianne ziet Gera inmiddels echt als haar grote zus”, aldus een ontroerde Rilana, die blij was met deze kans om Gera in het zonnetje te zetten. Gera zelf – emotioneel door het mooie gebaar – bleef toch nuchter onder alle aandacht. ,,Wat ik doe is helemaal niet bijzonder… zo ben ik gewoon.”
Positieve boost
Als tweede werd Bianca verrast. ,,Haar zoontje Bo werd in 2012 getroffen door een ernstige ziekte en heeft al twee zware jaren van medische behandelingen achter de rug. Ook het komende jaar zal pittig worden want wederom zullen (uit voorzorg) zware middelen ingezet gaan worden om hem een zo goed mogelijke kans te geven.” Aldus haar goede vriendin Yvonne, die in de droomboom een mogelijkheid zag om Bianca een positieve boost te geven en dus het kaartje invulde. Bianca zelf is heel duidelijk: ,,Ja, het is zwaar, maar voor zelfmedelijden is geen plaats. We moeten door, het leven wacht niet op ons. We passen ons aan waar nodig en tackelen de problemen als we ertegenaan lopen. Voor de rest proberen we te genieten van elke dag. We krijgen heel veel steun van het grote netwerk om ons heen en zijn daar heel dankbaar voor. We zijn soms echt verbaasd over de moeite die al die lieve mensen doen om het dagelijks leven voor ons wat makkelijker te maken.”
‘Nooit verwacht’
De derde en laatste taart werd bezorgd bij een jong gezin dat anoniem wenst te blijven. Een buurtbewoner schreef het volgende op: ,,Omdat ze het zo druk heeft met twee jonge kids en een man met MS. Ik vind dat zij dit verdient !!!'” Een korte doch krachtige boodschap die bij de overhandiging werd overgebracht. ,,Ik had dit echt nooit verwacht”, reageerde de ietwat overdonderde vrouw. ,,We staan niet graag in de belangstelling en al helemaal niet vanwege de ziekte van mijn man. Ik doe wat ik moet doen voor ons gezin. Iedereen draagt zijn/haar eigen steentje bij. En ja, natuurlijk is het zwaar, maar wat moet ik dan? Thuis bij de pakken neer gaan zitten? Nee, dat ligt niet in mijn aard.”
Een sterke moeder van een mooi gezin. Deze verhalen hebben de stichting Dromen Zonder Beperking bevestigd wat al werd gedacht: de droomboom is een blijvertje. Voorzitter Peter de Borst: ,,Even kort de tijd nemen om aan een ander te denken. Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot effect. We mochten er vandaag getuige van zijn. Lieve aanmelders: dank jullie wel!”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!