Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Familiecircus Barani schrapt zondagvoorstelling in Sliedrecht'
24sep 2014

Familiecircus Barani schrapt zondagvoorstelling in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Familiecircus Barani is neergestreken in Sliedrecht. Vanmiddag is de eerste voorstelling op het parkeerterein bij zalencentrum De Lockhorst. Er zijn ook voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag. De zondagvoorstelling is geschrapt. ‘Aangezien de gemeente dreigt met strenge sancties konden we helaas niet anders besluiten’,  zo is te lezen op de website van het circus. De gemeente zegt zich niet te herkennen in het bericht van Barani dat er toezeggingen zijn gedaan.

Door Erik de Bruin
Gemeentevoorlichtster Annelies van den Dool laat desgevraagd weten dat er in februari contact is geweest over de voorstellingen. ,,Het circus heeft ingestemd met de data woensdag 24 tot en met zaterdag 27 september. Twee weken geleden, vrijdag 12 september, zijn die afspraken nog eens bevestigd. De vergunningverlening heeft plaatsgevonden overeenkomstig deze afspraken. Er is verder geen discussie over geweest.” Dat Barani ook zondags wil optreden, is volgens haar nooit ter sprake gebracht. Volgens circuswoordvoerder Ed Glas heeft Barani dit wel naar voren gebracht: ,,We hebben een e-mail verstuurd naar verschillende gemeenten of we van woensdag tot en met zondag voorstellingen mogen geven.
Zo ook naar de gemeente Sliedrecht, die per e-mail reageerde dat ze hiermee instemt. We zouden een vergunning krijgen voor vijf dagen. Dat stond in de mail. In de vergunningverlening in september stond dat we elke middag een voorstelling mogen geven, behalve op zondag. Een dergelijke vergunning hebben we ook gekregen van de gemeente Molenwaard. Met dát verschil dat die gemeente ons had gemaild dat we begin oktober welkom zijn in Nieuw-Lekkerland, maar dat we geen voorstelling mogen geven op zondag. Een medewerker van de gemeente Sliedrecht had ons gemaild dat onze aanvraag wordt gehonoreerd. We zijn er derhalve van uitgegaan dat we alle dagen mogen optreden. Ook zondag. Vandaar dat dit op ons drukwerk staat vermeld.”
Lieve vrede
Hij zegt het jammer te vinden. ,,Voor onszelf omdat de voorstellingen in het weekend het meeste publiek trekken, maar vooral ook voor de bezoekers die we moeten teleurstellen omdat ze alleen die dag kunnen. Vanmorgen stonden er mensen voor de kassa om kaartjes voor zondag te kopen.” Het circus wil de lieve vrede bewaren en op goede voet blijven staan met de gemeente. ,,De gesprekken zijn verder prettig verlopen”, vertelt Glas. ,,Volgend jaar keren we graag terug in Sliedrecht.” Met andere woorden: het circus legt zich erbij neer. Over de ‘strenge sancties’ waar de gemeente mee ‘dreigt’ zegt Van den Dool dat er op het moment dat er in afwijking van de verleende vergunning wordt gehandeld handhavend kan worden opgetreden.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!