Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
24sep 2014

SLIEDRECHT - Met een telslang gaan we meten hoeveel en wat voor verkeer door de straat rijdt, hoe hard er wordt gereden en op welke momenten er verkeer is. Als dit alles in kaart is gebracht kijken we of er maatregelen worden genomen en zo Ja welke maatregelen.”

Bovenstaande reactie van de communicatieafdeling van de gemeente Sliedrecht maakt duidelijk dat de bewoners van de nieuwbouwwoningen in de Havenstraat, die onder andere op Twitter hun onvrede uitten over de verkeerssituatie voor hun huis, worden gehoord.
Door Erik de Bruin
De meeste kritiek is vrij recent en werd geuit nadat woensdagavond 17 september een jongetje was aangereden op de kruising met de Middenstraat. Hij sloeg met zijn fiets linksaf de Havenstraat in en belandde op de motorkap van een auto. ,,De automobilist had voorrang moeten verlenen, al hoorde ik het ventje ook zeggen dat hij beter had moeten opletten. Gelukkig reed de auto niet hard. Dat is wel eens anders”, aldus een bewoner, die de laatste zin met een zure glimlach uitspreekt.
‘Geen borden’
,,De Havenstraat is een dertig kilometer-weg. Echter, vier van de vijf automobilisten rijden harder. Wat op zich niet zo raar is want er staan nergens borden. Behalve helemaal aan het begin bij de Merwestraat, maar dat bord is niet goed te zien. Ik heb contact gezocht met de politie. Ze controleren niet omdat de Havenstraat is ingericht als een vijftig kilometer-weg.” Dat er vijftig wordt gereden, zegt hij niet erg te vinden. ,,Het gaat ons om de excessen. Er wordt ook vaak harder dan vijftig gereden”, vult zijn buurman aan. ,,Wat er zou moeten gebeuren? Dat is aan een verkeersdeskundige. We vinden het belangrijk dat er in elk geval onderzoek wordt gedaan. Er zijn veel straten van rechts en dat zijn allemaal gelijkwaardige kruisingen, die onoverzichtelijk zijn. Veel automobilisten die uit oostelijke richting komen, zie je bij een kruising wat naar links sturen zodat ze beter kunnen zien of er verkeer aankomt.”
Tachtig procent gewonnen’
,,Wat betreft de kruising met de Middenstraat is  de oplossing wat ons betreft laaghangend fruit. Offer op de hoek een parkeerplaats op, dan heb je qua zicht al tachtig procent gewonnen. Omdat er ook in de haven parkeerplaatsen zijn en de bewoners gebruik kunnen maken van een ondergrondse parkeergarage zal niemand daar moeilijk over doen.”


Deel dit bericht met je vrienden!